banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Askere göre saldırıda sorumlu PKK

Genelkurmay Başkanlığı, Geçitli Köyü yakınlarında meydana gelen patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığı saldırı ile iligili olarak açıklama yaptı. Açıklama olayla ilgili olarak Hakkri Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikata başlandığı belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle ; Hakkri ili merkeze bağlı Geçitli köyünden, 16 Eylül 2010 günü sabah saatlerinde köylüleri Hakkriye götürmek üzere hareket eden minibüsün, köyün 3 km güneydoğusunda bulunan Karataş mevkiinden saat 09:10 sıralarında geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu; minibüste bulunan 9 vatandaş hayatını kaybetmiş, 4 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlar helikopter ile derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Hakkri Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikata başlanmıştır.

MAYINLAR RUS YAPIMI ÇIKTI

Bu arada saldırının ardından akşam saatlerinde Hakkari Valiliğinden patlamayla ilgili açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

Bölgede yapılan incelemede patlatma düzeneğinin bulunduğu yerde içinde çeşitli yaşam malzemesi ve elektronik düzenek bulunan 2 (iki)  sırt çantası, (2) (iki) adet Rus yapımı anti tank mayın ve havan mühimmatının içine patlatma düzeneği ile tuzaklanmış c4 plastik patlayıcı madde bulunmuştur.
 
Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.