banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Asker artık garsonluk yapmayacak

65 bin er ve erbaşın garnizonlarda garsonluk yaparak askerlik görevlerini yerine getirdiklerinin ortaya çıkmasından sonra TSK, bu uygulamadan vazgeçerek yeni bir anlayışa büründü.

Genelkurmay, artık vatani görevlerini yapmak için gelenlerin hizmet alanlarında kullanılmamasına karar verdi. İlk etapta Türkiye İş Kurumu’ndan 5 garson 8 hizmetli talebinde bulundu

Askerlik süresi ve bedelli askerlik konusunda yapılan çalışmalar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, 65 bin askeri orduevi ve sosyal tesislerde hizmetli er olarak görevlendirdiği gündeme gelmişti. Bu durum, kamuoyunda eleştiri konusu olmuştu. TSK’nın, bu tür hizmetlerin sözleşmeli personel tarafından gerçekleştirilmesi için Maliye Bakanlığı ile konunun ele alındığı bildirildi. Ancak yeterli kadronun bulunmaması nedeniyle, TSK’nın ihtiyacı olan hizmetli alımını gerçekleştiremediği kaydedildi. Ancak, önümüzdeki yıllardan itibaren, TSK’ya daha fazla hizmetli kadrosu ve ödeneği verilerek hizmetli er sisteminin tamamen kaldırılacağı bildirildi.

İŞKUR’DAN 5 GARSON

Genelkurmay Başkanlığı, bu tartışmaların ardından Türkiye İş Kurumu’na başvuruda bulunarak Merkez Orduevi’nde görevlendirilmek üzere 5 garson ve 8 hizmetli almak istediğini bildirdi. Türkiye İş Kurumu’nun açık işler bölümünde yayınlanan ilanda, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavında en az 60 puan alan adayların başvuruda bulunabileceği vurgulandı. İlana başvuru süresi 1 Kasım’da doldu. Türkiye İş Kurumu, başvuran adayların isimlerini Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdi.

BAHÇIVAN VE AŞÇI ALINDI

Türkiye İş Kurumu yetkilileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daha önceki aylarda da, bahçıvan alımı için kuruma başvurduğunu belirterek TSK’nın kadro imkanları doğrultusunda bahçıvan, ve aşçı alımlarını gerçekleştirdiğini bildirdi. Yetkililer, TSK’nın hizmetli sınıfındaki alımları daimi işçi statüsünde yaptığını kaydetti.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.