banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Aşırı hızla sürüye daldı: 100 koyun telef oldu

   Diyarbakır istikametinden Siverek istikametine gitmekte olan ve sürücüsü öğrenilmeyen 63 E 8264 plakalı hafif ticari araç, Siverek – Diyarbakır karayolunun 15. kilometresinde, karanlıkta hayvanlarını yolun karşısına geçirmeye çalışan Giyasettin Dündar’a ait koyun sürüsüne çarptı.

Aracın aşırı hızlı olması nedeniyle, çarpmanın etkisiyle karayolu mezbahaneye döndü. Kazayı gören sürücüler olayı sağlık ve Jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan sürücü ve yanında bulunan ismi öğrenilmeyen kişiyi Siverek Devlet hastanesine kaldırdı. Jandarma ekipleri karayolunda güvenlik önlemleri alırken, trafik akışı kontrollü olarak sağlandı. Sürü çobanı Şeyhmus Dündar, yıllardır bu işi yaptığını, koyunları karşıdan karşıya geçirdiği sırada gelen aracı 25 metre uzaklıktan ışık tuttuklarını, fakat çok hızlı olduğu için, sürüyü fark etmediğini ileri sürdü. Sürü sahibi Gıyasettin Dündar Bingöl’ün Karlıova ilçesinden Siverek’e geldiklerini, gündüz hayvanlarını otlatmak için meraya gittiklerini, akşam olunca da köylerine dönecekleri sırada olayın yaşandığını ve mağdur olduklarını dile getirdi.

Telef olan hayvanlar gelen pikaba yüklenerek yoldan kaldırıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.