banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Hazreti Muhammed’in dünyaya teşriflerinin bin 445’ci yılı münasebetiyle Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Profesör Doktor Musa Bağcı, Mevlit kandilinin önemi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bu günde mevlit okuyarak ve sıradan bir takım merasimler yaparak ‘adet yerini bulsun’ diye törenler icra etmekle yetinmenin Allah’ın Resulünü anlamamak olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Bağcı değerlendirmesinde, Mevlit Kandili’nin Hazreti Muhammed’in doğumu vesilesiyle kutlanmasının adet olduğunu ve Müslümanlar tarafından önem verilen günlerden biri olduğunu hatırlattı.

Bağcı, İslam’ın ve Peygamberin insanlığa sunduğu mesajın üzerinde durulması ve bu günlerin İslam’ın doğru bir şekilde anlaşılmasına vesile olması gerektiğine vurgu yaptı.

İslam’ın büyük bir nizam olduğunu ifade eden Bağcı, “Peygamber Efendimiz bu ilahi nizamı bize tebliğ eden ve sahih sünnetiyle bize öğreten Allah’ın elçisidir. Onun doğum gününü mevlit okuyarak ve sıradan bir takım merasimler yaparak adet yerini bulsun diye törenler icra etmekle yetinmek, Allah’ın Resulünü anlamamak demektir.” dedi.

Peygamberi Kur’ anın anlattığı şekilde anlamak gerektiğine dikkat çeken Bağcı değerlendirmesinin devamında,  “Gerçekten onun kutlu doğumunu hatırlamak ve kutlanmak isteniyorsa Hz. Peygamber’i doğru anlamak, Kur’an’ın ve sahih sünnetin anlattığı çerçevede doğru anlamlandırmak ve onun getirdiği mesajı iyice anlamak ve anlatmaktan geçmektedir. bu anlayışla yeni bir bakış açısıyla hayatımıza yön vermek için bir fırsat olarak görmemiz gerekir.” ifadesini kullandı.

Peygamberin Müslümanlar için örnek bir model olduğunu belirten Bağcı, “Efendimiz dinî ve ahlaki tavır ve davranışlarıyla bizim için örnek bir modeldir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz savaşmak ve insanların kalbine korku salmak için değil, barışı tesis etmek ve insanların kalbine sevgi tohumunu ekmek için görevlendirilmiştir.” şeklinde ifadelere yer verdi.

İslam dünyasının bir ateş çemberi ile kuşatılmış durumda olduğunun altını çizen Bağcı son olarak, “Irak, Suriye başta olmak üzere İslam dünyası bir kaos ve fitnenin ortasındadır. Ülkemizde de son çeyrek asırda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan tatsız olaylar İslam’a ve onun yüce Peygamberinin barış, güven, sevgi, huzur ve doğruluğu gösteren mesajlarını rehber edinmemize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Bu nedenle Peygamberimizin kutlu doğumu nedeniyle onun barış ve sevgi dolu mesajını anlamak ve günümüz insanına anlatmak en başta gelen görevimiz olmalıdır” ifadelerini kaydetti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.