banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Asıl Hainler, Başkalarını Hainlikle Suçlayandır
Asıl Hainler, Başkalarını Hainlikle Suçlayandır
Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, Başbakan Yardımcısı Arınç ile görüştüğü için PKK ve BDP tarafından 'hain' ilan edilmesine sert tepki gösterdi: "Kürt halkından utanın ve özür dileyin. Kimseye hain demeye hakkınız yok."

 

 

Yurtdışında yaşayan ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüğü için PKK ve BDP tarafından 'hain' ilan edilmesine sert tepki gösterdi. Perver, "Yapılan hizmetlerin kadri kıymeti biliniyor. Bunları başımız üstünde tutuyoruz. Sabırla. Ama biz sabrettikçe üzerimize geliniyor. Saldırılıyor. Ayıptır, ayıptır. Ben onları uyarıyorum. Kürt halkından utanın ve özür dileyin. Kimseyi hain ilan etmeye hakkınız yoktur. Eğer bir hain varsa o da başkalarını hainlikle suçlayanlardır. Bunu iyi bilsinler. Şivan Perver hiçbir zaman kendi gerçeğinden, kendi inancından vazgeçmez. Ben dün ne idimse bugün de oyum, yarın da oyum." dedi.

Demokratik açılıma verdiği destekle bilinen Perver, 40 yıldır şarkı söylediği için çok iyi tanındığını, ateşten gömleği giyerek haksızlıklara karşı durduğunu kaydetti. Direnmeyen milletlerin tarihte yenildiğini ve yok olduklarını dile getiren Perver, "İnsanların yaşam sistemini oluşturan insanın kendisidir. Eğer kapasitesi yoksa, hayatı anlayamazsa hiçbir zaman sorunlarını çözemez. Suç bizde de var. Biz bir araya gelemedik. Çoğu zaman küçük şeyler için birbirimizi kolayca harcadık. Aynı şey bugün benim de başıma geliyor. Deniyor ki kırk yılın emeğini boş şeyler yüzünden kurban et. Ama şunu iyi bilin ki kimse beni teslim alamaz. Ben inançlıyım hem de çok büyük bir inanç bu. Kimse beni korkutmasın. Barış, kardeşlik ve dostluk inancıdır." şeklinde konuştu.

'Bazıları Kendilerini Kral Zannediyor'

Bazen bazı kişilerin çıkıp kendini kral veya padişah zannedip, "bana sormadan bir şey yapamazsınız" dediklerine işaret eden Perver sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayır hayır unutmayın ki, biz sanatçıyız. Bazen oluyor ki sanatçılar inançlı oldukları için insanların yaşam sistemlerinin kanun ve kaidelerini oluşturuyor. Doğrularından hiçbir zaman vazgeçmediklerinden dolayı. Ben de doğrularımdan vazgeçmem. Diyaloğun olmaması halinde dostluklar kurulamaz. Ve birbirimize saldırırız. Diyalog oluştuğunda herkes kendi doğrularını konuşabilir ve bunları koruyabilir. Bundan dolayı izniniz olsun, bize güveniniz de olsun. Biz bu ülkenin ve milletin değerlerini satacak kişiler değiliz. Biz alınmayız da, satılmayız da. Bundan dolayı oraya buraya saldıran arkadaşlarını öldüren, kendisini Kürdistan'ın sahibi gören kişilere kulak vermeyin. Bu doğru değildir."

Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.