banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Batmanlı esnafın umudu asgari ücretin artması. Bölgede yaşanan olaylardan ötürü ciddi sıkıntılar yaşanan esnaf, umudunu asgari ücretin artışına bağladı. Batmanlı esnaf, asgari ücretin artması halinde çoğu asgari ücretle çalışan vatandaşların ekonomik durumunun iyileşeceğini ve bu vesileyle piyasanın da hareketleneceğini belirtiyor.

Asgari ücretin artmasıyla piyasanın hareketleneceğini umduklarını söyleyen çarşı esnaflarından Kadri Yıldız, “Asgari ücret artarsa piyasa canlanır. Bu sayede maddi durumu düşük, asgari ücretle çalışan vatandaşın da yüzü gülecek. İnşallah asgari ücretin artması maddi durumu düşük olan herkesi sevindirecektir. Şu an piyasa istenilen seviyedeki canlılığı yakalayamadı. Asgari ücretin artmasıyla piyasanın hareketleneceğini umuyoruz.” dedi.

Asgari ücretin artmasının esnafa olumlu yansıyacağını belirten esnaf İsmail Yılmaz, “Asgari ücretin artması en çok asgari ücretle çalışan vatandaşların işine yarayacaktır. Asgari ücretin artmasıyla hareketliliğin olacağını düşünüyorum. Asgari ücretin artması esnafa da olumlu bir etki yapar. Bu sayede piyasa canlanır. Halkın cebine sıcak para girerse bu esnafa da yansır. İsteğimiz bir an önce asgari ücretin uygulamaya geçmesidir.” ifadelerini kullandı.

Piyasanın hareketlenmesi için asgari ücretin artmasını beklediklerini dile getiren bir başka esnaf Cemal Aslan da, “Asgari ücretin artmasıyla piyasanın canlanacağını umut ediyoruz. Çünkü uzun bir zamandır, 6-7 Ekim’den bu yana piyasa istediğimiz gibi bir türlü canlanmadı. Asgari ücretin artmasıyla piyasanın hareketleneceğine inanıyorum. İnşallah bu konuda iyi şeyler olacaktır.” diye konuştu.

Esnaf Methi Demirel ise şu ifadelere yer verdi:  

“Asgari ücretin artması büyük oranda piyasayı olumlu yönde etkileyecektir. Bu sayede piyasanın canlanacağını bekliyoruz. Sadece asgari ücretin artması tek başına yeterli değildir. Bir de enflasyonun da düşürülmesi gerekir. İsteğimiz, halkında, esnafın da yüzünün gülmesidir.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.