banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Asgari ücret 1300 TL oldu flaş açıklama

Asgari ücret 1300 TL oldu.  Asgari ücret zammı pazarlığında sona gelindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücretin 2016 yılı için net bin 300 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Asgari ücret ne zaman 1300 TL olacak sorusuna da yanıt veren Soylu, "Yeni asgari ücret 1 Ocak 2016 itibariyle geçerli olacak"dedi. 

DEVLETTEN İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Yeni yılda 1300 TL’ye yükselecek asgari ücretteki artış 274 TL ek maliyet yaratacak. Artışın yarattığı maliyetin yüzde 40'ını devlet karşılayacak. Ücretteki günlük 3,67 TL'lik maliyeti devlet sağlayacak. Vergi ve SGK priminde indirimle işverene destek sağlanacak.

SÜLEYMAN SOYLU ASGARİ ÜCRET SON AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, devlet olarak 2016 yılı için asgari ücrette artan maliyetleri karşılamak amacıyla her bir çalışan için 110 lira destek verilmesi konusunda karar aldıklarını  ifade etti.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Maliyetin yüzde 40’ını karşılamayı düşünüyoruz.  Asgari ücretin 1300 lira olarak belirlenmeseydi, 2016 için konuşacağımız rakam 6+5 olacaktı. Bu da 1100 lira olacaktı. Brüt asgari ücretten geri adım atmak söz konusu değil. Yüzde 40'lık maliyet desteğini Meclis'e sunuyoruz. 

HDP'YE ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ

Asgari ücrete devlet teşviği düzenlemesinin dün gece Meclis gündemine alındığını ve muhalefet partileriyle Danışma Kurulu toplantısı yapıldığını da açıklayan Soylu, HDP'ye yüklendi.

Toplantıda 3 partinin de düzenlemeye destek vermesine karşın HDP'nin toplantı sonrası farklı açıklamalar yapmasını eleştiren Soylu, "HDP, asgari ücreti de hendeğe atmak istiyor. Önerimize destek veren CHP ve MHP'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.