banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Aşevi kapılarını fakirlere açtı

Şanlıurfa’da 20 yıldır, senenin 6 ayında muhtaç ailelere sıcak yemek dağıtan “Gönüllü Kuruluşlar Aşevi” bu yılki yardımlarına kapılarını açtı.

 

Milletvekili Yahya Akman, Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sezonun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıttı. Kısa süre ailelerle de sohbet eden Yahya Akman, Vali Okutan ve Fakıbaba ile beraberindekiler daha sonra aşevinde ikram edilen yemekten de yedi.

Gazetecilere aşevi ile bilgi veren Ali Polat; “Abdülaziz Kutluay hocamız şuanda umrededir. Selamlarını size ve Urfalılara gönderiyor” dedi.

 

Nuri Okutan, açılış törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aşevinin faaliyetlerini 20 yıldır aksatmadan yürüttüğünü anımsattı.

 

Şanlıurfa’yı, Urfa yapan özelliklerinden bir tanesinin de bu olduğunu ifade eden Okutan, şöyle konuştu; “Bu hizmet, 20 yıldır hayırseverlerimizin katkısıyla devam ediyor. Burada fakir-fukaraya yönelik 10 bin insan gibi geniş bir kitleyi kapsayan sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Bu dile kolay bir şey. Yine buna benzer Urfa’da önemli güzel faaliyetler yürütülüyor. Bu kentimizin birlik ve beraberliğinin göstergesi açısından önemlidir. Bu faaliyet, hayırlı ve güzel hizmetlere yaklaşım açısından Urfa’nın başka Halili yönünü gösteriyor. Yine bu özellik Urfalılar’ın, İbrahim Peygamber’in varisleri ve hemşehrileri olduğunun göstergelerinden bir tanesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kentteki hayırseverlerin katkısıyla, bu yıl yaklaşık 8 ay devam edecek dağıtımda, her gün 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtılan aşevinde, ayrıca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara Ramazan ayında kuru gıda, dini bayramlarda elbise, okul döneminde de kıyafet ve kırtasiye gibi yardımlarda bulunuluyor.

 

Aşevinin sezon açılışına AK Parti Şanlıurfa milletvekili Yahya Akman, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, yardımcıları Metin Çadırcı, İsa Kızıldemir, Mehmet Karadağ, Mehmet Eriten ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile aşevi yetkilileri katıldı.

 

www.baliklikligol.com

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.