banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Artuklu Belediyesinden çöp konteynırlarıyla ilgili açıklama

Mardin Valiliği’nden Artuklu Belediyesi’ne gönderilen “Çöp konteynırlarının kaldırılması” ile ilgili yazıda, “Çöp konteynırlarının barikat olarak kullanıldığı, yine ana yollarda ve ara sokaklar içerisinde bulunan çöp konteynırlarına patlayıcı düzenekler yerleştirildiği” gerekçesiyle il merkezi ve ilçelerin ana geçiş güzergâhlarında bulunan çöp konteynırlarının kaldırılması talep edildi.

 İlgili yazı gereği açıklama yapan Artuklu Belediyesi, ana geçiş güzergahlarından 1. Cadde, 2. Cadde (Yeniyol), Vali Ozan Caddesi, Yeniyol ve Cezaevi arasındaki yol, Meydanbaşı ve Kabala arasındaki yolda çöp konteynırlarının valiliğin talimatı gereği kaldırıldığını duyurdu. Belediye, çöp konteynırlarının kaldırılması nedeniyle kentte büyük sıkıntılar oluşabileceği uyarısında bulunarak, “Mardin’in fiziki koşulları gereği çöplerin toplatılmasında başka yol güzergahlarının bulunmaması nedeniyle çöp yığınları oluşabilir. Çöp konteynırlarının kaldırılmasıyla birlikte kentin temizliği ve halk sağlığı da sıkıntıya girebilir. Görüntü kirliliğine de neden olabilecek olan uygulamayla birlikte, halkımızın ve esnaflarımızın duyarlı olması gerekiyor. Çöplerin birikmemesi için belediye olarak gereken önemi ve hassasiyeti göstereceğiz” denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.