banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Artık sürücüler uyuşturucu için de üfleyecek

Yeni yıl ile birlikte trafik kontrollerinde sürücüler için alkolün yanı sıra uyuşturucu denetimi de yapılacak. Prototipi üretilen alkolmetre benzeri bir cihaz ile, kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı tespit edilecek. Gazeteport'un haberine göre bu kontrol de cihaza üfleme yöntemi ile yapılacak.

‘’Yasalara göre üflemek zorunlu değil’’ denilerek trafikte alkol testi tartışma konusu olurken, 2013 yılı programında yer alan hedeflere göre Emniyet Genel Müdürlüğü Ocak ayından itibaren trafikte uyuşturucu denetimine de başlayacak. Bu konuda 2013 programına ‘’Personel yol kenarı denetimlerinde, uyuşturucu madde kontrolünün yapılabilmesini teminen gerekli ekipmanlar ile donatılıp, uzmanlaştırılacaktır’’ denildi.

Yeni uygulama ile sürücüler ve şüphelenilen kişiler trafik polisi tarafından uyuşturucu yönünden de teste tabi tutulacak. Uyuşturucu kullanan sürücünün aracı trafikten men edilecek ve kişi de yargıya sevkedilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 yılında ayrıca, sürücü eğitiminde pratik derslere ağırlık verilecek şekilde müfredat yenileyecek ve direksiyon sınavına önem verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.