banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Artık Su Köyde Yaşamı Tehdit Ediyor


Konuyu soru önergesiyle meclise taşıyan Ayhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris GÜÜLÜCE yazılı olarak yanıtlanmasını istemiyle şu konuları gündeme getirdi:                        
Şanlıurfa Gaziantep Karayolunun 16. Kilometresinde bulunan Şanlıurfa Organize sanayi Bölgesi bulunmakta olup, ağırlıklı olarak tekstil, kimya, inşaat ve gıda sektörü alanlarında faaliyet yürütülmektedir.

Günde yaklaşık olarak 1600 ton olduğu iddia edilen atık suyun yeterince arıtılmadan kuru dereye bırakılması başta Güzelkuyu köylüleri olmak üzere Yukarı Çaykuyu, Yukarı Çüğür, Yukarı Hemedan ve Amaçlı Köyünde yaşayanların yaşamlarını tehdit etmektedir. Atık suyun hayvanların telef olmasına, ağaçlarının kurumasına, çocuklar başta olmak üzere birçok kişinin hastalandığını, özellikle yazın kokudan köyde yaşamın oldukça zorlaştığı iddiaları üzerine bende köye giderek sorunu yerinde gözlemleyerek köylülerin iddialarında ne kadar haklı olduklarını görme fırsatı buldum.

Bu bağlamda,

1.    Organize sanayinde hâlihazırda faaliyette olan arıtma tesisi mevcut mudur? Şayet mevcut ise bu atık su nereden gelmektedir?
2.    Köylülerin atık suyun içme suyuna karıştığı, hayvanların telef olduğu, yaşamlarını tehdit ettiği iddiaları doğru mudur?
3.    Gerek bakanlığınızın, gerekse de devletin ilgili kurumlarının bahse konu olan atık su sorunu ile ilgili herhangi bir incelemesi olmuş mudur? Olmuşsa tespit edilen sorunlar nelerdir?
4.    Bu sorunun tespiti ve çözümünü içeren resmi bir başvuru bakanlığınızın ilgili kurumlarına yapılmış mıdır?
5.    Arıtma tesisinin olmamasında sorumluluğu olanlar hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?
6.    Adeta zehir saçan bu atık suyun islahı için bakanlığınızın herhangi bir projesi var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.