banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Arkadaşları tatil yaparken onlar çalıştılar

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar kış aylarına aldırış etmeden soğuk ve yağışlı havalarda ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyorlar.

Arkadaşları sokakta oynadığını kendisinin de çalışmak zorunda olduğunu belirten 12 yaşındaki Mehmet Kışnak, “Ceylanpınar’da ayakkabı boyacılığı yaparak ekmek parası kazanıyoruz. Ailemizin maddi durumu iyi olmadığı için bizde okul saatleri dışında ve hafta sonu çalışarak ailemize destek olmaya çalışıyorum. Kazandığım parayı anneme veriyorum annemde mutfak giderlerinde kullanıyor. Allah’a şükür kazanıyoruz.” dedi.

‘Hırsızlık yapmıyoruz, anlımızın teriyle çalışıyoruz’

Çocuk olsa da ailelerinde aldığı terbiye gereği hiçbir zaman hırsızlık yapmadıklarını anılarının  teriyle çalışıp evlerine, ailelerinin ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştığını söyleyen 14 yaşındaki Menderes İnci ise,  “ Boyacılık yaptığımız için bir çok kişi tarafından küçük görülüp ayıplanıyoruz.  Biz çocukta olsak ailemizden aldığımız terbiye gereği hiçbir zaman hırsızlık yapmadık anlımızın teriyle çalışıp evimize, ailemizin ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.  Boyada kazandığım parayı aileme veriyorum. Annem bizim okul masraflarımızı ödüyor.” İfadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.