banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Arınç Rehineler için Bursa'daki programlarını iptal etti

Bir takım açılış ve ziyaretler için Bursa’da bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, IŞİD tarafından rehin alınan konsolosluk personeli ve ailelerinin serbest bırakması üzerine, Bursa’daki tüm programlarını iptal etti. Vanlı işadamlarıyla bu sabah kahvaltıda bir araya gelen Arınç, buradaki toplantıyı da kısa kesip Ankara’ya gitti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da yaşayan Vanlı sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. Özel bir kahvaltı sofrasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Arınç, “Bursa sanayisi, sağladığı istihdam ve yaptığı ihracat ile Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biridir. Bursa’da faaliyet gösteren Vanlı işadamları kardeşlerimiz, hem Bursa’nın hem de ülkemizin ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.” dedi.

Arınç, “Yaklaşık 3 aydır uykularımızda bile 49 kardeşimizi düşünüyorduk. Hükümetimiz bugüne kavuşabilmek adına gecesini gündüzüne katarak çalışmalar yürüttü. Ne mutlu bizlere ki, bugüne bu mutlu haber ile uyandık.” şeklinde konuştu. 

Arınç, Musul’da kaçırılan ve içlerinde Musul Başkonsolosu’nun da bulunduğu 49 kişinin serbest kalmasının ardından Ankara’ya gitmek üzere toplantıdan erken kalktı. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.