banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Arınç: Kürt halkının tek temsilcisi HDP değildir

 

HÜDA PAR’ın 6-8 Ekim olaylarından sonra AK Parti’ye yapmış olduğu ziyaretlere binaen bugün saat 10.30’da HÜDA PAR’a iadeyi ziyarette bulunan Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, “HÜDA PAR hiçbir illegal faaliyetin içinde olmadı. Ve hiçbir zaman silahı ve şiddeti tercih etmedi.” dedi.

“Kürt halkının tek temsilcisi HDP değildir”

Basının yoğun ilgi gösterdiği ziyaret programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, bir basın mensubunun önce HAK PAR’ı sonra HÜDA PAR’ı ziyaret etmesini bununla birlikte HDP cenahının kendilerinin saf dışı bırakıldıkları yönünde eleştirileri olduğunu aktarması üzerine, “Ben böyle bir eleştiri duymadım. Eğer gerçekten bunu eleştiriyorlarsa çok da isabetli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Çözüm süreci veya Kürtlerin sorunu veya Kürt halkının tek temsilcisi HDP değildir. Bunu bütün dünya bilmeli. Kendileri ne kadar böyle diyorlarsa da böyle değildir.” dedi.

Kürt, vatandaşların, yurttaşların, siyasi tercihlerini farklı bir şekilde yapabileceğine dikkat çeken Arınç,  “Bugün o bölgede, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de Doğu Anadolu'da da Türkiye'nin bütün bölgelerinde de bence birinci tercih AK Parti'dir. İkinci parti, HDP olabilir ama eğer onların tehditleri, onların baskıları, onların 'Ya bizdensiniz ya düşmansınız' şeklindeki bugüne kadar uyguladıkları sistem geçerli olmasa inanın ki başta Hür Dava Partisi de olmak üzere diğer bütün siyasi temsil noktasındaki partiler, Kürt kardeşlerimizin tercihi olacaktır. O bölgede yaşananları en çok bu arkadaşlarımız bilir. Biz de bize gelen haberlerden biliriz. O yüzden şurada tekrar söylüyorum, HDP veya BDP veya DBP, birbirlerinin matruşka gibi içiçe geçmiş örnekleridir. Kesinlikle Kürt kardeşlerimizin, yurttaşlarımızın tek tercihi değildir, zoraki tercihleridir; bir kısmı şüphesiz istek ve arzuyla yapılmış olabilir ama büyük bir kısmının tehdit, baskı ve korku altındaki tercihleridir. Dolayısıyla biz, sadece çözüm süreci ile ilgili olarak değil, Türkiye'nin tüm meselelerinde tüm partileri, meşru legal partileri dikkate almak zorundayız. Kürt kimliği ekseninde siyaset yapan partiler, tasnif edilmiş olsaydı belki Hür Dava Partisi, HAK-PAR gibi partileri de saymamız gerekirdi. Ben, bu konuda bir inceleme yaptım, doğrusu bir 3'üncü, bir 4'üncü parti de yok gibi."

"HDP, silahla da şiddetle de arasına mesafe koyamamış bir siyasi partidir"

HÜDA PAR'ın hiçbir illegal faaliyetin içinde olmadığını ve hiçbir zaman silahı ve şiddeti tercih etmediğini bildiren Arınç, "İnsan iki dil kullanır; ya siyasetin dili ya şiddetin dili. Bu partiler, siyaset dilini kullanıyorlar ama HDP, silahla da şiddetle de arasına mesafe koyamamış bir siyasi partidir. Bu süreç içinde onlara da önemli bir rol düşüyor" diye konuştu.  (Zeki Aras/Mahmut Aytekin - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.