banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Araplardan Osmanlıca dersine destek


Osmanlıcanın okullarda ders olarak okutulması isteği de şüphesiz kültürel varoluşumuzun daha da sürdürülebilir olması açısından önemli olduğunu söyleyen Kırboğa; “Günümüz gençliğinin bırakın yüz yıl öncesi eserleri daha otuz kırk yıl önceki eserleri dahi okuyamadıklarını, anlayamadıklarını üzülerek müşahede ediyoruz. Batı eksenli kültürel baskıların bizleri tüm bir geçmişimizden koparması kuşaklar arası aktarılması gereken değerlerin de yok olmasına sebep oluyor” dedi.
Şükrü Kırboğa açıklamasında şöyle dedi: “Ülkemizde bile bölgeler arasında ciddi bir iletişim sorunu yaşanmaktadır. Uzun bir tarih diliminde konuştuğumuz birçok kelimenin artık konuşma dilinde olmaması belli bir yaşın üstündeki vatandaşlarımızın gençlerle anlaşamamalarına da sebep olabilmekte ve kuşaklar arasında olduğu kadar bölgeler arasında da iletişim sıkıntısına sebep olabilmektedir.
Yine yüz yıl önceki konuşma dilimiz ile Balkanlardan Çin’e kadar tüm coğrafyada iletişim zorluğu kurmadan gezilebildiğini biliyoruz. Böylesine zengin bir dil yapısı ile bölge ülkeleri ve halkları ile kurulabilecek ilişki düzeyinin, duygu paylaşımının Ortadoğu barışına da büyük katkı sunacağı göz ardı edilmemelidir.
Osmanlıca dediğimiz dilin aslında kendi konuşma dilimiz olduğu gerçeğini kimse gizlememelidir ve çok geniş bir kelime hazinesine sahiptir. Bugünkü konuşma dilinden en büyük farkı alfabe olarak Arap alfabesini kullanıyor olmasıdır. Arap alfabesinin günümüzde geniş bir kullanım alanı olduğunu da belirtmek gerekir. Böylesine geniş kullanma alanı olan bir alfabeyi öğrenmenin kimseye bir zararı olmadığı gibi büyük faydalarının olduğunu da belirtmek gerekir. Kaldı ki sadece Arap alfabesini değil bu gün geniş bir kullanım alanı olan Kiril alfabesini dahi isteyen rahatlıkla öğrenebilmelidir.
Osmanlıcanın okullarda ders olarak okutulması gecikmiş bir hamledir ve bir an önce başlatılmalıdır. Hükümetimizin bu çabaları takdirle karşılanmalıdır.”

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.