banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Araplarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ARAP-DER) Başkanı Şükrü Kırboğa, her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Dünya Arapça Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Kırboğa mesajında;  Arapçanın öğrenilmesi ve yaygınlaştırılmasının ümmetin birlik ve beraberliğine büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

İslam medeniyetinin altın çağının yaşandığı 14. yüzyıla kadar Arapçanın dünyada bilimin ve felsefenin temel dili olduğunu belirten Kırboğa, bu gün yeryüzünde konuşulan en yaygın dillerin arasında yer alan Arapçanın, özellikle halkı Müslüman olan ülkelerin birbirileriyle iletişim kurabilmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Müslüman toplumların gelişmiş batı ülkeleri karşısındaki sosyo-ekonomik geri kalmışlığının temel sebeplerinden birisinin de kendi aralarında yeterli iletişim kuramamaları olduğunu ifade eden Kırboğa, batı emperyalizminin İslam coğrafyasındaki yüzyıllara dayanan hegemonyasının birçok değerin erozyona uğramasına sebep olduğunu bunun da İslam toplumlarına büyük zarar verdiğini söyledi.

Medeniyetlerin kendi değerleri üzerinden yükselip diğer medeniyetler ile eşit şartlarda etkileşime geçerek gelişme gösterebileceğini söyleyen Kırboğa, şöyle devam etti: “Dil ve kültür bu medeniyetin temel taşlarını oluşturur. Bu sebeple medeniyetimizin temel taşlarından olan Arapçanın geniş halk kesimlerince kullanılması tarihsel birikimimiz olan ve şimdilerde uzak kaldığımız bilim ve felsefenin halkın tüm katmanlarınca anlaşılabilir olmasına bağlıdır.”

İslam âleminin en güçlü bağı olan Arapçanın öğrenilmesi ve yaygınlaştırılmasının ümmetin birlik ve beraberliğine büyük katkılar sağlayacağını belirten Kırboğa, bunun geçmişte yaşandığı gibi günümüzde de tüm insanlığa barışın, sevginin ve hoşgörünün en güzelini yaşatacağını söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.