banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Arama noktasına giren PKK'li rastgele ateş açtı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlayan çatışmalar devam ederken, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda arama noktasından geçmeyen çalışan PKK’li bir kadın polise ve sivillere rastgele ateş açtı. PKK’li kadın daha sonra polis tarafından vurularak öldürüldü.

Görgü tanıkları çıkan çatışmalarda, PKK'lilerin rastgele sağa sola ateş ettiklerini, PKK'li kadının da barikat kuran polislerin arama yapması üzerine 3 el ateş açtığı, bir polisin sırtından yaralandığını ve polisin karşılık vermesiyle kadının olay yerinde öldürüldüğünü belirtiler.

Olayda yaralanan polisin hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan saat 05.00’da 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesinde PKK’lilere yönelik baskınlar sürüyor. Silah seslerinin geldiği iç bölgelerde ise zaman zaman patlama sesleri geliyor.

Patlayıcıları döşendiği hendeklerin kazıldığı sokaklara giren bir zırhlı polis aracı ise mayın patlaması sonucu hasar gördü.

Operasyonlara havadan helikopterlerle de destek verildiği görülüyor.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.