banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

AR-GE Çalışmaları Hız Kazandı

Kanalurfa’da yayınlanan Kadir Çelikcan’ın hazırlayıp sunduğun “Gündem Özel” programına katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, Teknokent’in tohum çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Şanlıurfa’nın tohum üretimi yapması gerektiğini kaydeden Kaya, Şanlıurfa’da yetişen ürün çeşitlerinin tohumunu üretip pazara sürmesi gerektiğini belirtti. Üretilen tohumların ve AR-GE çalışmalarının çiftçilere sahada gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, tohum üretimine öncelik verdiği için de Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’a teşekkür etti.

Kaya,Teknokent olarak tohum üretimi ve ıslahı yönünden kapılarının açık olduğunu söyledi. 

ARGE ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞACAK

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın Pamuk ve Hububat Lisanslı depo projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Kaya, AR-GE çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

 Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği’ne sunulan ve hibe desteği alan Pamuk Lisanslı Depo projesinin inşaat çalışmalarının %40’nın bittiğini dile getiren Kaya, Hububat Lisanslı Depo Projesinin de inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Lisanslı Depoculuğun faydaları hakkında bilgi veren Kaya, üreticilerin lisanslı depolarda ürünlerini depolayıp istedikleri zaman satabileceklerini ve depoladıkları ürün karşılığında banka kredisi kullanabilecekleri bilgisini de verdi.

PAMUK KOMİSYONUNUN ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ. 

Şanlıurfa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde kurulan Pamuk Kirliliği’ni Önleme Komisyonunun çalışmalarının sonuç verdiğini de açıklayan Kaya, komisyonun kurulduğu günden bu yana pamuğun temiz toplanması konusunda çok ciddi mesafe kateettiğini belirtti.

Kaya, yapılan çalışmalar sonucunda sanayicinin kütlü pamuğu tasniflemeye başladığını ve bu çalışmalarda gerek Şanlıurfa Valiliği gerekse de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte pamuğun kalitesi açısından güzel çalışmaların ortaya çıktığını söyledi.

 SANAYİCİ PAMUĞUNUN KALİTESİNİ BİLECEK 

Viranşehir’e kurulacak olan Pamuk Test Laboratuarı hakkında da bilgi veren Başkan Kaya,

Pamuk analiz Laboratuarıyla birlikte sanayicinin pamuğunun kalitesini bileceğini ve fiyat konusunda da dikkat edeceğini belirtti. 

Amaçlarının rekabeti geliştirmek ve bu şekilde kaliteyi ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Kaya, Urfa üreticisinin eskisi gibi değil daha bilinçli ve Urfa’yı daha ileriye taşıyacak düzeyde olduğunu kaydetti. 

Şanlıurfa’nın, Ege Pamuğuyla arasında kalite farkını kapattığını açıklayan Kaya, amaçlarının daha ileriye gitmek, bunu birlik, beraberlik içerisinde yapmak olduğunu söyledi. 

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, günlerdir gelen şehit haberlerinin kendilerini çok üzdüğünü belirterek; “Bu gemi batarsa hepimiz batarız, ateş düştüğü yeri yakıyor, hepimiz insanız birbirimize sahip çıkalım. Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Bütün siyasi artililer de sağduyulu davranıp konuşma dillerine dikkat etsinler, birbirlerine kucak açsınlar. Temennimiz terör olaylarının bir an önce bitmesidir.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.