banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Apo nun evini tavaf ettiler

PKK örgüt başkanı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Abdullah Öcalan’nın doğduğu Ömerli Köyündeki evine gelen PKK sempatizanları Apo’nun evinden toprak aldığı görüldü.

Apo’nun evini adeta kutsal mekanlar gibi tavaf edilmesi görüntüsünü veren “doğum günü” kutlaması yüzde 99 müslüman ülkemizde ilginç bir fotoğraf olarak tarihteki yerini aldı.

CHP’den lojistik destek

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden PKK örgüt başkanı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Ömerli köyüne gelen binlerce BDP'liye bu yıl CHP ilçe belediye başkanlığı çeşitli hizmetleriyle destek verdi. CHP Halfeti İlçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'in BDP eşbaşkanlarına çeşitli aracılar yollayarak, "Ben size her türlü yeme içme sosyal çadır, destek ve imkanı sağlarım. Yeter ki toplanma merkeziniz Suruç değil, Halfeti olsun." dediği iddia edildi.

Kutlamalara katılanlar her yıl Suruç'ta buluşurken bu yıl Halfeti'de buluştu. Pazar ve pazartesi günü Halfeti'ye gelen binlerce kişi, geceboyu ilçe merkezinde konakladı. Belediyenin bütün imkanlarını seferber ederek etkinliğe destek verdiği görüldü. Kutlamaların yapılacağı alanın altyapısı ilçedeki iş makineleriyle oluşturuldu. İnsanların içecek ve kullanacakları su ihtiyaçlarını karşılamak için alana su şebekesi çekildi. Onlarca çeşme yapıldı. Kadın ve erkeklere tuvaletler inşa edildi. Viranşehir Belediyesi'nden gelen çadırlar alana kuruldu.

 Geceyi burada geçiren BDP'liler dün sabah aralarında BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Bengi Yıldız ve Sırrı Sakık ile sanatçı Ferhat Tunç'un bulunduğu bir grupla, 2 yıl önce düzenlenen izinsiz gösteride çıkan olaylarda 2 kişinin öldüğü Karataş mevkiine giderek, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra yaya ve araçlarla Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli köyüne hareket edildi. Köye gelenlerin Abdullah Öcalan’nın doğduğu evden toprak aldığı görüldü.

 

'GELENLERLE İLGİLENMEM LAZIMDI'

Etkinliğin kendi sınırları içerisinde yapıldığını ve valilikten de izinlerin alındığını belirten Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, "Benim de ev sahibi olarak tabii ki ilgilenmem lazım. Bu hizmeti ev sahibi olduğumuz için yaptık. Buraya 60-70 bin kişi gelecek. Ben de burayı terk edeceğim. Böyle şey olur mu? Güvenlik güçleri ile birlikte olay çıkmadan bitmesini sağlamayı amaçladık. Olaysız da dağıldı." dedi.Nurullah kaya / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.