banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

AÖF öğrencilerine bütünleme sınavı müjdesi

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya sosyal medya üzerinden sorulması istenen konular arasında, Açık öğretimde yapılan sınav değişikliğiydi. Bilindiği üzere açık öğretimde bütünleme kaldırılmıştı. Çan eğrisi getirilmiş ve tek sınavdan kalan öğrenciler bir sonraki yılı beklemek zorunda kalmıştı.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konu hakkında konuşan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, tek dersi kalanlar için ’bir kolaylık ’ üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya; "Bütünleme hakkı yasal hakkımız, neden vermiyorsunuz?" ile ilgili soruya cevap veren Çetinsaya; "Bu konudaki eleştirileri kabul ediyorum ama daha öncede ifade etmiştim. Açık öğretimin bütünlemeleri yüzbinlerce gözetmenin milyonlarca öğrencinin Türkiye de yer değiştirdiği sınavlar, mobilize olduğu sınavlar. Bunların pratikte yapılması çok kolay değil ama ben özellikle AÖF’de son sınıfta olan ve tek dersi kalan öğrenciler için bir takım girişimlerde bulunuyorum, kendi aramızda tartışıyoruz" dedi.

Çetinsaya, açıköğretimde yaşanan sıkıntıları öğrenci fazlalığına bağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.