banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AÖF Öğrencileri Alanlara İniyor!

sosyal medya üzerinden örgütlenen öğrenciler alanlara inmeye hazırlanıyorlar..

bütünlemeye ihtiyaçları olmayacak arkadaşlarında yanımızda olmaları gerektiğini söyleyen AÖF Sosyoloji Bölümü Öğrencilernden Ahmet Şen; "ilk işimiz grup kurmak veya etkinlik oluşturup orda toplanıp neler yapmamız gerektiğini konuşmak. ben ilk adımı attım benle olacak olan arkadaşlar bana ulaşsınlar. bu iş çok ciddi bir iş çünkü... ayrıca bütünlemeye ihtiyaçları olmayacak arkadaşlarında yanımızda olmaları gerek." dedi.

YÖK; BÜTÜNLEME HAKKI TÜM ÖĞRENCİLERE TANINSIN!

Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 19.06.2012 tarihli toplantısında "Diploma alma, ders kredilerinin hesaplanması, öğrencilik haklarınından yararlanma ve sınavlar" başlıklı 44. maddenin (b) bendindeki...

"Yükseköğretim kurumlarında sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı... Yükseköğretim Kurulunun bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları senatoları tarafından belirlenir" hükmü uyarınca; yıllık veya yarı yıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumlarında, 2011-12 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere bütünleme sınavı hakkı tanınmasına; ilgili yarıyıl veya yıl sonunda almış oldukları ders veya derslerin final sınavına girme hakkı elde edenlerden final sınavından başarısız olan öğrenciler ile sınava girme şartlarını sağladığı halde final sınavına giremeyen öğrencilere başarısız olduğu her ders için, yaz okulu uygulaması olup olmadığına bakılmaksızın, ilgili dönem sonlarından bütünleme sınavı hakkı tanınmasına; koşullu başarılı öğrenciler ile not yükseltme amacıyla bütünleme sınavına girecek öğrencilere ilişkin düzenlemenin yükseköğretim kurumu senatolarınca yapılmasına; final sınavında geçerli olan başarı kurallarının bütünleme sınavlarında da uygulanmasına; bütünleme sınavı notunun final sınavı notu yerine geçmesine; 2011-12 güz dönemine ait bütünleme sınavları da dahil bütünleme sınavlarının 2012-13 öğretim yılı başlamadan önce yapılmasını sağlayacak şekilde, sınav tarihlerinin yükseköğretim kurumları tarafından belirlenmesine ve öğrencilere gerekli duyuruların yapılmasına karar verilmiştir."

DAVUT AYDIN; BÜTÜNLEME YAPILAMAZ!

Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 19.06.2012 tarihli genelgesine rağmen TRT Okul'da, Rektörler Anlatıyor'un  konuğu olan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın; "Anadolu  "Avrupa Birliği Bologna Süreci'ne dahil olduğundan Uzaktan Eğitim Programları'nda "bütünleme" uygulaması yapılamaz." dedi.

İŞTE KONUYLA İLGİLİ YORUMLAR;

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.