banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Anneler Günü Kutlandı

    Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğü Sosyal APK Birimi ile YG 21 Kadın Meclisi işbirliğinde Eski Nikah Salonu'nda düzenlenen etkinlikte belediye tarafından "Yılın Annesi" belirlenirken davetliler düzenlenen sıra gününde ise strest attı.

   Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu'nun konseriyle başlayan Anneler Günü programında "Yılın Annesi" seçilen Şükran Elmas'a çiçek ve plaket takdim eden Belediye Başkan Fakıbaba, 9 Mayıs'ta kutlanacak olan anneler günü öncesinde tüm annelerimizin anneler gününü kutladığını söyledi.

    Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar sırasında söz alan YG 21 Kadın Meclisi Başkanı Şeref Nur Alpan ve Kent Konseyi Başkanı Nihat Taş, annelerimizin günlük yaşantımızdaki önemine değinen konuşmalar gerçekleştirdi.

    FAKIBABA ANNELERE "MELEKLER" DİYEREK SESLENDİ…

    Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise annelere "Melekler" diyerek seslendi. Başkan Fakıbaba'nın bu selamlaması salonda uzun süre alkışlandı.

    Anneler gününün Şanlıurfa Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi işbirliğinde kutlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Fakıbaba, bizler için büyük önem taşıyan annelerimizin bu gününü kutlamaktan duyduğu sevinci dile getirdi.

    FAKIBABA" KENTİ KADINLARIMIZLA BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"

    Şanlıurfa Belediyesi olarak bayanlara ayrı bir önem verdiklerini hatırlatan Fakıbaba, "Annelerimizle, kadınlarımızla bu kenti yönetiyoruz. Bu yüzden kadınlarımızın başta sağlık ve eğitim olmak üzere her alanda kendini yetiştirmiş birer fertler olarak yaşamaları için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bu bilinçle annelerimizin kıymetini bilmeli onları toplumda her şeyin üstünde tutmalıyız" dedi.

   Sevgili annelere de seslenen Başkan Fakıbaba, "Gençlerimizin yetiştirilmesinde annelerimize de büyük görevler düşüyor. Şanlıurfa Belediyesi olarak toplam 68 mahallede "Lider Kadınlar" seçtik. Seçilen kadınlarımıza çeşitli eğitimler verdik. Onların bizlere ileteceği sorunlar bizler için büyük önem taşıyor. Onlar kendi mahallelerinde yaşadıkları sorunları bizlere aktarma konusunda bir köprü vazifesi görüyor" diye konuştu.

    Fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyeciliğe verilen önem doğrultusunda kadınlarımızın her türlü projelerle desteklenmesine gerektiğini savunan Fakıbaba, "Şanlıurfa'nın gerçek sahipleri annelerimizdir. Annelerimiz hak ettiği sosyal hakları yeterince almalıdır. Bunun içinde başta kadınlarımız olmak üzere bizlerin daha da çalışarak bu hakları sağlamamız lazım diye inanıyorum. Kadın Meclisi Başkanımız başta olmak üzere diğer STK başkanlarıyla birlikte Şanlıurfa'nın daha çağdaş bir görünüme kavuşturulmasında büyük emek sarf etmesi gerekiyor. Bu konuda annelerimize de büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

    FAKIBABA: KUPA FİNALİNDEKİ KARDEŞLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

    Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşmasının dostluk ve kardeşlik içersinde geçtiğini, her hangi bir olayın çıkmamasının oldukça sevindirici olduğunu kaydeden Fakıbaba, "Burası Halil İbrahim Peygamber'in memleketi. Burada herkes kardeşçe geçinir. Hatta Kupa Masası'nda ağırladığımız taraftarlar ayrı iki ezeli rakibin taraftarı olmasına rağmen aynı evde kardeşçe barınmışlardır. Kardeşliğin en güzel tablosu burasıdır" dedi.

    Türkiye'ye Örnek Olacak Anne Şükran Elmas

    Konuşmasının ardından 8 çocuğundan 4'ü çölyak hastası olan ve maddi durumu iyi olmadığı halde çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi vererek tüm Türkiye'ye örnek olan 33 yaşındaki Şükran Elmas'a şükran plaketi ve çiçek takdim eden Belediye Başkanı Fakıbaba Elmas'ın şahsında tüm annelerimizin anneler gününü bir kez daha kutladı.

    20 Kursiyere "Evlerde Çocuk Bakımı" Sertifikası Dağıtıldı

    Türkiye Yardım Sevenler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü HEM işbirliğinde düzenlenen "Evlerde Çocuk Bakımı" kursuna katılarak 2 ay boyunca eğitim alan ve kursu başarıyla tamamlayan 20 bayana sertifikaları Belediye Başkanı Fakıbaba ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Alay ve diğer davetliler tarafından dağıtıldı.

    Sertifika töreninin ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zeynep Şimşek tarafından bayanlara "Şark Çıbanı" hakkında önemli bilgiler sunuldu. Slayt eşliğinde sunulan eğitim seminerinde bayanlara hastalık hakkında bilgi içeren broşür dağıtıldı. Bayanlar semineri ilgiyle izledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.