banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Ankara'daki patlama öncesi tweet atan 2 kişi yakalandı

Ankara'daki patlama öncesi Twitter hesabından saldırı olacağına ilişkin paylaşımda bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan yaptığı paylaşımda, "Bomba Ankara'da patlayacak!.." ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine harekete geçen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Twitter yetkililerinden şüpheli paylaşım yapan 3 IP adresinin bilgilerini istedi.

Twitter'in istenen bilgileri vermesinin ardından Mesajın atıldığı "@DrBereday" hesabıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Zanlının PKK üyesi olduğu iddia ediliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, zanlılardan Erhan Ö.'nün 1971 Diyarbakır doğumlu, 1990’lı yıllarda, PKK'nın çok sayıda eylemine katıldığı, en az 2 defa gözaltına alındığı, uluslararası bağlantıları bulunan çeşitli STK'larda görev aldığı, söz konusu hesabı birinci derecede bir yakınının telefonu üzerinden kullandığı bilgilerini paylaştı.

Gözaltına alınan ikinci kişinin ise  1980 Suruç nüfusuna kayıtlı Mehmet S. P. Olduğu belirtildi. Zanlının, 1997 yılından itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır’da PKK/KCK içinde aktif faaliyet yürüttüğü, örgütünün internet sitelerinde müstear isimlerle yazılar yazdığı ve haber sitelerinde kaynak olarak çalıştığı, Şanlıurfa’da Mayıs 2013’te yapılan bir operasyonda ele geçirilen patlayıcılarla ilgili tutuklanıp yargılandığı, bir siyasi partiden de 7 Haziran'da aday adayı olduğu iddia edildi. 

(İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.