banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Ankara'daki eylemin amacı 'seçimlerini erteletmek'

Ankara Tren Garı yakınlarında 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba eylemi ile ilgili açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama ile eylemlerin yaygınlaştırıp 1 Kasım genel seçimlerinin erteletmek istendiğini bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, daha önce yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi silah ve bombaların ele geçirildiği evde ayrıca çok sayıda dijital materyale de el konulduğu belirtilerek, ele geçirilen dijital materyallerin içeriklerinin çözümüne ilişkin dair emniyet birimlerince başlatılan çalışmaların halen devam ettiği belirtildi.

Açıklamanın devamında çok sayıda dijital materyalin ele geçirilmesine rağmen sadece, yaklaşık yüzde 5'lik gibi çok az kısmın çözülebildiği belirtilerek, “Çok sayıda elde edilen dijital materyallerin bugün itibari ile yaklaşık yüzde 5'lik gibi çok az kısmı çözülebilmiştir. Açılan dijitallerden elde edilen verilerde menfur Ankara saldırısını düzenleyen örgüte dair çok önemli bilgiler elde edilmiş olup, hali hazırda uygun görülen bir kısmı aşağıda açıklanmıştır. Buna göre; söz konusu örgüt Gaziantep merkezli olarak hücre tipi bir yapılanma modeli oluşturmuştur. Gaziantep'teki bu örgüt grubunun doğrudan Suriye'deki DEAŞ terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıkları anlaşılmıştır.“ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında söz konusu örgütün, yurt içindeki bir askeri üsse yönelik canlı bomba eylemi yapmayı planladığı tespit edildiği, ele geçirilen dijital kayıtlarda 10 Ekim 2015 günü Ankara Garı önünde meydana gelen patlamaya dair yeni bilgilere ulaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada gerçekleştirilen eylem ile, “Yaklaşan seçimleri sabote ederek siyasi istikrarı bozmak ve seçim sonucunda çıkacak siyasi tablodan herhangi bir şekilde hükümet kurulmasını zorlaştırmak, bombalama eyleminde hedef seçtikleri kitleye karşı saldırıyı gerçekleştirip, bu sebeple hedef seçtikleri kitlenin marjinal kesimlerini sokağa dökmek, protesto ve eylemleri çoğaltıp ülkeyi istikrarsızlığa, kavgaya ve kargaşaya sürüklemek, yine kendi gerçekleştirdikleri bu eylemden devletin sorumlu tutulmasını sağlayarak PKK'nin Türkiye'ye saldırılarını meşrulaştırmak, eylemi başkent Ankara'da gerçekleştirerek Türkiye'ye gözdağı vermek ve terör eylemlerini yaygınlaştırıp 1 Kasım genel seçimlerini erteletmek“ olduğu ifade edildi.

Açıklamada ismi geçen örgütün Ankara Garı'ndaki bombalama eylemini Suriye'deki örgütten aldığı izinle gerçekleştirdiği, bu eylem için özellikle Türkiye uyruklu canlı bombacı talep ettikleri, söz konusu iddiaların Suriye tarafıyla paylaştıkları tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada son olarak, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan 20 kişilik ekip ile dijital verilerin çözümü çalışmaları devam ettiği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.