banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Ankara'daki canlı bombanın kimliği belli oldu

Örgütün silahlı propaganda üyesi olduğu kaydedilen Ecevit Ş'nin, daha önce de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Harbiye Orduevi'ne saldırı yapacakları iddiasıyla yakalandığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, patlamanın meydana geldiği büyükelçilik girişinde birbirinden camla ayrılmış iki bölme buluyor. Olay anında, x-ray cihazının da bulunduğu ilk bölmede bir, camın arkasındaki bölmede ise iki güvenlik görevlisi bulunuyordu. Saldırgan, üzerinde bulunan bombayı x-ray cihazının önünde patlattı. Patlama sonucu saldırganın yanı sıra aynı bölmede görev yapan güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu hayatını kaybetti. Olay yerinde bulunan Gazeteci Didem Tuncay ise ağır şekilde yaralandı. Bölmenin arkasındaki iki güvenlik görevlisi ise zırhlı cam sayesinde hayatta kaldı.

Olayı soruşturan TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin, ayakta tedavi gerektirecek şekilde yaralanan bu güvenlik görevlilerinin tanıklığına başvurduğu bildirildi.

Saldırganın üzerinde sahte kimlik bulunduğu öğrenildi. Cesetler üzerinde Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılacağı kaydedildi.

SALDIRGANLA İLGİLİ DİĞER AYRINTILAR

BD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırı düzenleyen teröristin  40 yaşındaki DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı olduğu ortaya çıktı.  Edinilen bilgilere göre; canlı bomba Ecevit Şanlı, Ordu'nun Gürgentepe İlçesi Akören köyü nüfusuna kayıtlı.

Ecevit Şanlı 1 Ocak 1973 (40) doğumlu. Zanlı, terör amaçlı örgüte üye olma suçundan İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından iki defa yakalandı.

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı düzenlediği açıklanan DHKP-C militanı Ecevit Şanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası ile Harbiye Orduevi'ne 1997 yılında düzenlenen lavlı saldırılara katıldığı gerekçesiyle 1997'de tutuklanmıştı.

Ecevit Şanlı, 2000 yılında F Tipi cezaevlerine karşı pek çok cezaevinde başlatılan açlık grevleri ve ölüm oruçlarına katıldı. Ölüm oruçları başladığında Ümraniye Cezaevi'ndeydi. 19 Aralık Hayata Dönüş Operasyonu'nun ardından Kandıra F Tipi Cezaevi'ne kondu. Ölüm orucu eylemcilerinin ilk grubunda yer alan Şanlı, 2002 yılında Wernicke Korsakoff hastalığı tanısıyla cezaevinden şartlı olarak tahliye edildi.

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.