banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Urfa'dan giden canlı bomba yakalandı



Akçakale ve Suruç Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde ‘şeytan’ lakaplı Fadıl K.’nın 18 yaşından küçük M.K.’yi Kobani’deki çatışma bölgesine götürdüğü tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren başsavcılık, Fadıl K. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, bağlantıları ve sosyal medya hesapları da mercek altına alınan Fadıl K.’nın sosyal medya hesabında, PKK/YPG saflarında Kobine’deki örgütsel faaliyetlerini içeren suç unsuru fotoğraflar paylaştığı kaydedildi. Fadıl K.’nın örgüt mensuplarıyla birlikte ellerinde Kalaşnikof silahlarla poz verdiği, daha önce intihar eylemi yapan “Arin Mirxan” adlı teröristle fotoğraflarını da paylaşarak övücü notlar yazdığı ifade edildi.

EYLEMLERİNE İLİŞKİN NOTLAR ÇIKTI

İddianameye göre Fadıl K.’nın, 18 yaşından küçük çocuğun yanı sıra terör eylemlerinde bulunmak isteyen bazı grupların taşınma ve sevk işlerini yürüttüğü de bildirildi. İstihbarat tarafından canlı bomba şüphelisi olduğu bildirilen Fadıl K.’nın 16 Nisan’da Ankara’ya geldiği tespit edildi. Ulus semtindeki bir otele yerleşen K.’nın yakalanması için harekete geçildi. 19 Nisan’da otel odasında TEM polisleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan Fadıl K.’nın cüzdanında, canlı bomba eylemlerine ilişkin notlar bulundu. Şüpheli, canlı bomba olabileceği değerlendirilerek mahkemeye sevk edildi.

SAVUNMASINDA CANLI BOMBA OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Tutuklanan Fadıl K. savunmasında, hesabındaki fotoğrafları kendisinin paylaştığını, eleman sevkiyatı yaptığını ve Kobani’deki fotoğrafları hatıra amaçlı çektiğini kabul etti. Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Fadıl K., canlı bomba olmadığını söyledi. Ankara’ya geliş amacı için de, “Arkadaşım kanser hastasıydı. Ameliyat oldu ve bende refakatçi olarak kaldım” dedi.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraYeni Bir Facia
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.