banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan patlama ile ilgili açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen olayı haber alır almaz, derhal harekete geçerek patlamaların meydana geldiği bölgeye 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildiğini belirtti.

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız olayı haber alır almaz derhal harekete geçerek patlamaların meydana geldiği bölgeye 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirmek suretiyle olay yerinde delil toplama, delillerin karartılması ihtimalini ortadan kaldırma ve vefat eden vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin tespiti ile, Adli Tıp Kurumuna sevk etme işlemlerini başlatmıştır.“ denildi.

Adliye sarayında kriz ekibi oluşturulduğu belirtilen açıklamada, “Bunun yanı sıra 4 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 Cumhuriyet Savcısının katılımı ile adliye sarayında oluşturulan kriz ekibi de yeterli sayıda kâtip ve yardımcı personel ile beraber, Ankara’nın muhtelif hastanelerine yaralı olarak gönderildikten sonra, hastanelerde vefat eden vatandaşlarımızın kimlik tespitleri, ölü muayeneleri ve adli tıp kurumuna sevk işlemlerini gerçekleştirmek üzere görevlendirilmişlerdir.“ ifadeleri kullanıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada çalışmaların yaklaşık 35 saat ara vermeksizin devam ettiği belirtilerek, “Toplam 6 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 13 Cumhuriyet Savcısı, olayın akabinde harekete geçerek hiç ara vermeden delil toplama, otopsi ve cenazelerin teslimi işlemlerini yerine getirmişlerdir. Çalışmalarımız yaklaşık 35 saatten beri hiç ara vermeksizin devam etmektedir. Aralıksız çalışmaları sebebiyle yorulan Cumhuriyet Savcısı ve yardımcı personelimizin yerine saat 02.00’da hazır tutulan ikinci ekibimiz görevi devralmıştır. Bu şekilde nöbet değişimleri sağlanarak çalışmalarımız kesintisiz şekilde devam edecektir.“ şeklinde belirtildi.

Kimlik bilgileri tespit edilenlerin naaşlarının yakınlarına teslim edildiğinin belirtildiği açıklamada,   “ Ölen vatandaşlarımızdan 75’inin kesin kimlik bilgileri tespit edilmiş ve otopsi işlemleri tamamlanarak yakınlarına teslimi sağlanmıştır. Geri kalan cenazeler üzerinde kimlik tespiti ve otopsi işlemleri devam etmekte olup, en kısa sürede tamamlanarak yakınlarına teslimi sağlanacaktır. Bununla birlikte ileride karışıklıklara sebebiyet vermemek adına, otopsi işlemlerinin yanında cenazelerin bir kısmı üzerinde ayrıca DNA çalışmaları, eş zamanlı olarak yürütülmektedir.“ ifadeleri kullanıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, delil toplama, otopsi ve cenazelerin teslimi ile kimlik tespiti çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğünü ifade ederek, patlamanın failleri ile azmettiricilerinin tespit edilerek yargı önüne çıkarılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.