banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Andıççıların MGK yalanı ortaya çıktı!
AKP hükümetini yıkmaya yönelik kara propaganda siteleriyle ilgili açılan internet andıcı davasına dün devam edildi.

'İnternet Andıcı' davasında sanıklar, bahse konu olan sitelerin Başbakan Erdoğan'ın altına imza attığı MGK direktifi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ileri sürdü. Sanıkların, 'İnternet Andıcı'na kılıf uydurmaya çalıştıkları direktifin başlığı 'Bölücü faaliyetlere yönelik eylem planı-2006' adını taşıyor. Amacı da 'Bölücü faaliyetler ile terör örgütü ve destekçilerini tesirsiz hale getirmek' olarak belirtiliyor. Hükümet aleyhine kara propagandaya dönüşen planın hiçbir yerinde de internet siteleri kurulsun emir ve talimatı yer almıyor.

Hükümet aleyhine kara propaganda amacıyla kurulduğu ve Genelkurmay tarafından işletildiği belirtilen internet siteleriyle ilgili 22 sanıklı davada tutuklu bulunan generaller, davaya konu olan sitelerin, altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının yer aldığı MGK (Milli Güvenlik Kurulu) direktifi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ileri sürdü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, incelenen Ocak 2006 tarihli Milli Güvenlik Kurulu direktifinin tutanağını okudu.

DİREKTİF BÖLÜCÜ FAALİYETLER İÇİN


Buna göre tutulan tutanakta, direktifin 19 Ocak 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı, başlığının 'Bölücü faaliyetlere yönelik eylem planı-2006' olarak yazıldığı ve planın amacının 'bölücü faaliyetler ile terör örgütü ve destekçilerini tesirsiz hale getirmek, meşruiyet kazanmalarını önlemek, yurt içi ve yurt dışındaki etkilerini ortadan kaldırmak ve bu konuda top yekün mücadelenin oluşumunu sağlamak' olduğu kaydediliyor.

'İNTERNET SİTESİ KUR' EMRİ YOK


Başbakan Erdoğan tarafından imzalanmış Milli Güvenlik Kurulu direktifinin hiçbir bölümünde 'internet siteleri kurulsun' şeklinde bir emir ve görev bulunmadığı görülüyor. Genelkurmay tarafından işletildiği belirtilen internet siteleriyle ilgili Başbakanlık'ın daha önce savcılığa gönderdiği yazıda, Genelkurmay'ın kendilerine ilettiği notlar üzerinde yapılan değerlendirme sonucu konuyla ilgili internet sitesi kurmalarına izin ve görev verilmediği kaydedilmişti.

'İnternet Andıcı' iddianamesinde Genelkurmay tarafından kurulan internet siteleri ile hükümet aleyhine propoganda yapıldığı ve bazı internet sitelerinin sağcı, solcu, radikal islamcı şeklinde fişlendiği görülüyor. MGK direktifinde ise fişleme yapılması yönünde bir talimat bulunmuyor.

42 SİTEDE KARA PROPAGANDA


Savcılara, Kasım 2009'da elektronik posta yoluyla bir mektup yollanmış ve Genelkurmay'ın psikolojik harekât faaliyetleri çerçevesinde 42 internet sitesi kurarak, hükümet aleyhine kara propaganda yaptığını belirtmişti. IP numaralarının sahibi olan Milli Savunma Bakanlığı, "Genelkurmay istedi, biz de onların adına IP adreslerini aldık" derken, Genelkurmay "Başbakanlık'ın bilgisi vardı" dedi. Başbakanlık yalanladı. Genelkurmay direktifin 2000'de verildiğini, sitelerin 2007'de açılıp daha sonra tümden kapatıldığını öne süren ikinci bir açıklama yapmıştı. Daha sonra kapatılan sitelerden bazıları ise şöyle: "www.irtica.org, www.naksilik.com, www.nursi.info, www.ozgurgenc.net, www.genclik.info, www.aslar.org, www.askeriz.info, www.tskasker.com, www.turkatak.gen.tr, www.turkses.net, www.pkkgercegi.net, www.pkkapo.com, www.apopkk.com, www.armenianreality.com."

Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Ocak 2006 tarihli Milli Güvenlik Kurulu direktifinin incelendiğini belirterek, bu evrakla ilgili tutulan tutanağı okudu.


ÖRGÜTE DESTEK SAĞLAYANLA MÜCADELE

Eylem planın sosyokültürel durum başlıklı bölümünün 4/e şıkkındaki sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ve propaganda başlıklı bölümünün 'örgütle bağlantısı olanlar, örgüte destek sağlayanlar, örgütün propagandasını yapan bazı kişi ve sivil toplum kuruluşlarıyla mücadeleye devam edilmelidir' şeklinde olduğu ifade edildi. Eylem planı uygulanacak tedbirler başlıklı bölümün 45 numaralı tedbir bölümünde ise 'terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren ve Türkiye Cumhuriyetinin terörle haklı mücadelesini anlatan bilgi ve belgeler, Türkçe ve yabacı dillerde hazırlanacak, çeşitli odalar ve dernekler gibi sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla sunulacaktır' dendiği anlatıldı.

Eylem planını uygulanacak tedbirler başlıklı bölümün 46 numaralı tedbir bölümünde de, 'devletin tüm organlarınca, örgütün halk üzerindeki menfi propagandasının etkisini azaltmak, bölgedeki vatandaşlarımızın devletin yanında yer almasını sağlamak maksadıyla, halkın bilgilendirilmesini temin etmek üzere faaliyet yürütecek mevcut bilgi destek birimlerinin geliştirilmesi ve etkinleştirilmesi için gerekli tedbirler alınacak ve düzenlemeler yapılacaktır' denildiği belirtildi.

BÖLGE İNSANI BİLGİLENSİN


Bölgede yürütülmekte olan ekonomik ve sosyal projelerle terörle mücadele konusunda basın ve yayın organlarının sürekli bilgilendirileceği, bilgi kirliliğinin önüne geçileceği, kamuoyunun doğru ve sağlıklı bilgilerle bilgilendirilmelerinin sağlanacağı ifade edilerek, bu tedbirle ilgili makamların, Genelkurmay Başkanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden sorumlu Devlet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının olduğu kaydedildi. Bu tedbirle ilgili olarak da koordinatör makamın İçişleri Bakanlığının, tedbir süresinin ise 1-2 yıllık kısa vadenin öngörüldüğü vurgulandı.

TSK: Çiçek yaptı

'İnternet andıcı' soruşturması Genelkurmay Başkanlığı'yla Ergenekon davasında tutuklu Albay Dursun Çiçek'i karşı karşıya getirmişti. Özel yetkili savcılığın sorusu üzerine Genelkurmay Başkanlığı 13 sayfalık raporla birlikte gönderdiği yanıtında 'kara propaganda yapan' internet sitelerini, Dursun Çiçek'in yaptığını bildirmişti.

Ben uygulamanın 10. yılında görevdeydim

İnternet Andıcı davasının tutuklu sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, 'Genelkurmay Başkanlığınca 10 yıldır sürdürülen bir faaliyetle ilgili kimi, nasıl yanıltabilirim? Uygulamanın sadece 10'uncu yılında görevde olmama rağmen, 10 yılın tamamından nasıl oluyor da sorumlu tutuluyorum' dedi. Hükümet aleyhinde kara propaganda amacıyla oluşturulan internet sitelerinin talimatını verdiği öne sürülen Iğsız, 'T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütünü yönetmekle' suçlanıyor.

Şahin ile Çelik'in görüşü sorulacak

Duruşmada söz alan sanık Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun avukatı ve kızı olan Nazlı Çubuklu, mahkemeye verdikleri olumlu görev uyuşmazlığı çıkarılması konusundaki dilekçenin, Askeri Yargıtay Başsavcılığına gönderilmediğini bu takdirde müvekkili olan babası ve kendisinin savunmaya katılmayacağını belirtti. Başkan Özese de, 'Olumlu görev uyuşmazlığı falan yok. Talebinizi yazılı verin' diyerek, başvurunun değerlendirilmesine devam edildiğini bildirdi. Öte yandan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasına bakan mahkeme, olumlu görev uyuşmazlığı çıkarılması için yapılan talebin, Askeri Yargıtay Başsavcılığına gönderilmesi istemine karşı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de aralarında bulunduğu AK Parti adına müşteki olarak yer alan 5 kişi ile müdahil AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in beyanlarının alınmasına karar verdi.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.