banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Amerikan barbarlığı böyle olur!

Ladin'in 12 yaşındaki kızı konuştu

Adalettten, özgürlükten bahseden Amerika; yakaladıkları Laden'i ailesinin/çocuklarının gözü önünde kafasından vurmuşlar.

Bin Ladin'in 12 yaşındaki kızı, babasının canlı olarak ele geçirildiğini, aile bireylerinin gözü önünde kafasından vurulduğunu ve helikoptere sürüklenerek götürüldüğünü öne sürdü.

El Arabiya'nın haberine göre, Bin Ladin'in 12 yaşındaki kızı, babasının canlı olarak ele geçirildiğini, aile bireylerinin gözü önünde kafasından vurulduğunu ve helikoptere sürüklenerek götürüldüğünü öne sürdü

El Arabiya'ya konuşan Pakistanlı istihbarat yetkilileri, Bin Ladin'in 6 çocuğu, karısı ve özel doktoru olduğu düşünülen Yemenli bir kadının İslamabad yakınlarındaki Ravalpindi'de bir hastaneye götürüldüğünü söyledi. Haberde, Bin Ladin'in 12 yaşındaki kızının da babasının canlı olarak yakalandığını, odadan çıkarılıp tüm aile bireylerinin gözü önünde kafasından vurulduğunu ve helikoptere sürüklenerek götürüldüğünü söylediği yer aldı. Baskında Bin Ladin'in bir oğlunun da ABD askerlerince yakalanıp götürüldüğü gelen iddialar arasında. Söz konusu kızın ise Bin Ladin'in en küçük çocuğu Safiye olduğu söyleniyor. El Arabiya'daki bir başka haberde ise Pakistanlı yetkililerin, "Bin Ladin'in ölü ele geçirildiği 13 odalı evde iki gündür yaptığımız incelemelerde hiçbir sığınak, patlayıcı veya silah bulunmadı. Baskın sırasında villada tek bir kurşun dahi sıkılmadı. Villada iki manda, bir inek ve 150 tavuk vardı" dedikleri vurgulandı.

KUVEYT GAZETESİNE GÖRE VASİYETİ
Kuveyt'te yayınlanan El Anba gazetesi ise Usame bin Ladin'in vasiyeti olduğunu iddia ettiği bir belge yayınladı. Gazetenin haberine göre Bin Ladin vasiyetini 11 Eylül saldırılarından yaklaşık üç ay sonra 14 Aralık 2001'de hazırlandı. Yakınlarındaki bir kişinin ihaneti sonucu öldürüleceği tahminin de bulunduğu vasiyette, Bin Ladin'in yakınlarından istekleri de yer alıyor. Buna göre El kaide lideri eşlerinden, ölümünün ardından tekrar evlenmemelerini istiyor. Metinde yer alan en ilginç talepse çocuklarına yönelik. Bin Ladin çocuklarından El Kaide'ye katılmamasını ya da ön saflarda yer almamalarını istiyor. Bin Ladin şu sözlerle çocuklarından af diliyor; "Oğullarım, size daha fazla zaman ayıramadığım için beni affedin." Gazetede yayınlanan ve internet sitelerinde yer alan habere göre El kaide lideri vasiyetini "Kardeşiniz Ebu Abdullah Usame Muhammed Bin Ladin" olarak imzalamış. Bin Ladin'e ait olduğu iddia edilen bir başka vasiyet 2002 yılında bir Suudi gazetesinde yayınlanmış ancak El Kaide'ye yakın internet sitelerinde bu metnin gerçek olmadığı söylenmişti.

CIA raporuna göre El Kaide'nin Arap isyanlarına etkileri
MISIR
1 Ocak 2011: El Kaide İskenderiye kentindeki Kıpti kilisesini bombaladı ve 21 kişiyi öldürdü. EL Kaide, ülkeye 300 militanını soktu. Mısır'daki radikal gruplarla önemli görüşmeler yapıldı. El Kaide ayrıca Müslüman Kardeşler Örgütü'ne "batı ile birlikte hareket etme" çağrısında bulundu.

TUNUS
14 Ocak 2011: El Kaide'nin Mağrib kolunun (Aqmi) Tunus'taki göstericileri, iktidarları devirmek ve şeriatı ilan etmek amacıyla cihad ilan etti. Tunus'ta partileşme stratejisi de izleyen El Kaide bu ülkedeki bazı gruplara son 2 ay içinde 10 milyon dolar aktardı.

LİBYA
23 Şubat 2011: El Kaide ülkenin doğusundaki Derna'da İslami emirlik kurduğunu açıkladı. Emirliğin başına Guantanamo'da bir dönem tutsak olarak bulunan El Kaide üyesi getirildi. Kaide liderlerinden El Libbi ayaklanmaları "güzel günlerin habercisi" olarak yorumladı. Muhaliflere 20 milyon dolar gönderildi.

SURİYE
Mart 2011: Lübnan'da konuşlanan El Kaide üyeleri kademeli olarak Suriye'ye geçiş yaptı. Radikal gruplar ve bazı Kürt grupları ile ortak hareket kararı alındı. Lübnan'ın Suriye sınırında bazı yerlerde silah yığınağı yaptığı tespit edildi.

"OPERASYONDAN BİR SAAT SONRA"
Operasyondan bir saat sonra çekildiği öne sürülen fotoğraflar basına yansıdı. Reuters'de yer alan görüntüler arasında mekanik arıza yüzünden düştüğü belirtilen ABD helikopteri de yer aldı.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.