banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Ambulansla oy kullanmaya gittiler

Kocaeli’nin merkez İzmit ilçesinde yaşlı ve hasta seçmenler, sağlık görevlileri ve yakınlarının yardımıyla oy kullandılar.

İzmit ilçesinde ikamet eden 66 yaşındaki böbrek yetmezliği hastası Hazma Ağır ve eşi Hediye Ağır oy kullanmaları için ambulans ile sandığa götürüldü.  83 yaşındaki kalp hastası Ayşe Yağcı ise yakınlarının yardımıyla sandık başına giderek, oyunu 2082 numaralı sandıkta kullandı.

66 yaşında olan ve sandık başına kendi isteğiyle geldiğini söyleyen böbrek hastası Hazma Ağır, sağlık görevlileri tarafından ambulansla oy kullanacağı Bekirdere Mahallesi’ndeki Mimar Sinan İlkokuluna getirildi. 20 yaşından beri her seçimde oy kullandığını belirten böbrek hastası Hazma Ağır, hiçbir seçimi kaçırmadığını sözlerine ekledi. 

Yakınlarının yardımıyla oy kullanacağı okul bahçesine gelen ve ambulans görevlileri tarafından sedyeyle sandık başına taşınan 83 yaşındaki kalp hastası Ayşe Yağcı ise “Hayırlı uğurlu olsun, halkımıza, milletimize ve devletimize zeval gelmesin. Cenab-ı Allah çalışana kuvvet versin, yardımcı olsun.” dedi.

Kalp yetmezliği hastalığından dolayı oy kullanırken kendisine yardım eden sağlık görevlilerine teşekkür ve dua eden Yağcı, bir defa dışında her seçimde oy kullandığını belirtti. O zaman da hastanede olduğunu söyledi. Oyunu kullanan Yağcı, sağlık görevlileri ve yakınlarının yardımıyla okuldan ayrıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.