banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

'Amacımız Peygamberimizi tanımak ve tanıtmaktır'

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na hazırlanan öğrenciler, siyer sınavının kendileri için bir araç olduğunu belirterek amaçlarının Hz Muhammed’in (sav) hayatını okuyup insanlara anlatmak olduğunu ifade etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü, bu yıl 5’incisinin düzenleneceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın hazırlıklarını sürdürüyor. Siyer sınavına hazırlanan öğrenciler, bu sınav sayesinde Hz Peygamberin hayatını daha çok okuduklarını ve onun hayatını kendilerine örnek almaya çalıştıklarını dile getirdiler.

Siyerden dersler çıkarılması gerektiğini belirten Hamza Alpağut, “Coğrafyamızda kan ve gözyaşının eksik olmadığı böyle bir zamanda, Hz Muhammed (sav)  sünnetine daha çok ihtiyacımız var. Bunun için de Peygamberimizin hayatını iyice okuyup anlamak ve hayatımızda yaşatmak için siyerden kendimize dersler çıkarmalıyız. Bu vesileyle böyle güzel bir çalışmayı başlatan Peygamber Sevdalıları’na teşekkür ediyorum.” dedi.

“Siyer sınavını kazanmak güzeldir fakat ahret sınavını kazanmak daha güzeldir.” diyen Hüseyin Tokdemir, şunları söyledi: “Siyer sınavına zamanımı daha iyi vermeye çalışıyorum. Elbette bu sınavı kazanıp hediye olmak güzeldir fakat tek hedefimiz bu değildir. Öncelikle Peygamberimizin hayatını okuyup onun gösterdiği gibi bir hayat yaşamak ve arkadaşlarımıza anlatmak birinci hedefimizdir.”

“Kurtuluş rehberini tanıtmak için O’nu iyi tanımalıyız”

İnsanların sahte liderleri kendilerine rehber edinmelerinin üzüntü verici olduğunu dile getiren Metin Alpağut ise “İnsanları gerçek kurtuluş rehberini tanıtmak için Peygamberimizi iyi tanımalıyız. Bunun için siyer sınavını kendimize bir araç olarak görüyoruz. Amacımız insanlara Peygamberimizin hayatını iyi anlayıp insanlara anlatmaktır.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun siyer sınavı için seçtikleri kitabın çok güzel olduğunu söyleyen Muhammed Taha Yiğit ise tüm arkadaşlarının bu sınava girmeleri, sınava giremeyeceklerse de bu kitabı muhakkak okumaları tavsiyesinde bulundu. (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.