banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri FETÖ Nihat Çiftçi PKK Sanlıurfa

Altında Son Durum: Altın Düşmeye Devam Edecek mi?

Altın tarihinde en büyük düşüşü 1981 yılında yaşamıştı. FED'in parasal teşviği düşürmeye başlayacağını açıklamasından sonra altın en büyük çaplık yıllık kayıp boyutunda genişledi. Son 3 yılın en düşük fiyatını gören altının düşmeye devam edip etmeyeceği merak konusu. Altın fiyatlarında son durum, altın ne kadar? çeyrek altın ne kadar? Altın ne zaman yükselecek? FED açıklamaları, altın yorumları, altında beklentiler, 20 Aralık cuma altın haftayı nasıl kapatacak hepsi ve daha fazlası kadinhaberleri.com'da.

Bloomberght.com'un haberine göre, altın 3 yılın en düşüğüne indi. Altın, Fed'in varlık alımlarını azaltma kararı sonrası gelen güçlü satışların ardından son üç yılın en düşük seviyesine ulaştı.
Altın, Fed'in parasal teşviği düşürmeye başlayacağını açıklaması sonrası gelen güçlü satışların ardından son üç yılın en düşük seviyesinden kapandı ve bu düşüş sonucu, 1981 yılından bu yana görülen en büyük çaplı yıllık kaybın boyutu biraz daha genişledi. Goldman Sachs Group Inc., düşüşlerin sona ermediğini kaydetti.

Spot altın dün New York'ta yüzde 2.4 düşerek ons başına 1,188.68 dolar ile 3 Ağustos 2010'dan bu yana en düşük kapanışını yaptıktan sonra, bugün Singapur saati ile 10:56'da 1,194.43 dolara geldi. Goldman Sachs, 20 Aralık'taki raporunda, fiyatların gelecek yılın sonuna kadar 1,050 dolara düşeceği tahmininde bulundu.

Altın, yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri sonucu, 2000 yılından bu yana ilk yıllık bazda kaybına yöneldi. Fed, 18 Aralık'ta yaptığı açıklamada, parasal genişleme (QE) olarak bilinen aylık varlık alımlarını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşüreceğini açıkladı. Altın destekli exchange traded fonlarının (ETF) toplam değeri bu yıl yaklaşık 73 milyar dolar eridi ve madencilik şirketleri en az 26 milyar dolar zarar yazdı.

New York'ta, Goldman'ın emtia araştırma müdürü Jeffrey Currie, "Altın şimdi muhtemelen 2014 yılı boyunca kademeli olarak düşecek," dedi ve "Beklenen fiyat düşüşünün önemli bölümü, Fed'in QE'den geri çekilmesi ile birlikte, daha sakin bir sürecin aksine, fiyatlara yansıdı. Altın piyasası bu olayları gördüğü zaman, genellikle hemen fiyatlamaya çalışıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının bu yıl yavaşlatılacağını ve 2014 yılında sonlandırılacağını söyleyerek bitirdiği toplantıdan iki haftadan az bir süre sonra, 28 Haziran'da, 34 ayın en düşük seviyesine geriledi. Altın, kısmen Fed başkanının 17 Temmuz'da Kongre'de yaptığı konuşmada, varlık alımlarının azaltımlasının ekonomik performansa bağlı olacağını kaydetmesine dayanarak, sonraki iki ayda toparlandı.



Altın Tarihinde Rekor Fiyatlar

Altın, Fed'in finans sistemine 2 trilyon dolardan daha fazla fon pompalamasının desteği ile, Aralık 2008 ile Haziran 2011 arasındaki dönemde yüzde 70 değer kazandı. Vadeli kontratlar, Eylül 2011'deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,923.70 dolardan yüzde 38 düştü.

Hedge fonları ve diğer spekülatörler, 13 Aralık'ta açıklanan resmi rakamlara göre, 10 Aralık'ta biten haftada, net uzun altın pozisyon sayısını yüzde 25 artırarak 33,449'a çıkardı. Ancak yüzde 6.7 azalarak 74,312'ye inen kısa pozisyonlar halen Temmuz ayında görülen rekor seviyenin yalnızca yüzde7 uzağında.

Colts Neck, New Jersey'de Pento Portfolio Strategies'in başkanı Michael Pento, "Altın, Fed'in enflasyon hedefine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapması ile birlikte, muhtemelen Nisan ayında taban yapacak," dedi.

Küresel hisse senetleri yaklaşık altı yılın zirvesine çıktı ve ABD enflasyınu % 1.2 ile son 10 yılın ortalamasının neredeyse yarısı düzeyinde kaldı. Altın destekli ETF'lerdeki varlıklar bu yıl yüzde 32 düştü ve bu enstrumanların işlem görmeye başladığı 2003 yılından bu yana ilk kez yıllık bazda düşüşe yöneldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.