banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Altın sofra iyilik ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında bu yıl beşinci kez Altın Sofra İyilik Ödülleri sahiplerini buldu.

 

Sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini; ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtmanın yanı sıra, yeni projeleri teşvik etme amacı güden Altın Sofra İyilik Ödülleri sahiplerini buldu.

 

Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiçek ve ödül almaya hak kazanan iyilik elçileri katıldı.

 

V. Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmalarında Altın Sofra İyilik Ödüllerini ve beratını bu yıl, “İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Başkanı Eklemeddin İslamoğlu, ‘İKÖ bünyesinde özellikle Afrika’da yaşanan kıtlık sebebiyle yaptığı yardım çalışmalarıyla’, Prof. Dr Aziz Akgül, ‘Türkiye’de İsrafı Önleme ve Mikrokredi çalışmalarıyla’, Sosyal Yardımlan Genel Müdürlüğü, ‘Sosyal Yardım Bilgi Sistemiyle (SOYBİS)’, Mehmet Tekerlek, ‘Topla Dağıt Dinsin Ağıt, parolasıyla 48 yıldır yapmış olduğu yardım çalışmalarıyla’, Menderes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Danayışma Vakfı (SYDV), ‘Menderesli Çocuk Yazarlar Projesiyle’, Hawa Turay, ‘Sierra Leone’deki Yetim ve Kadınlara yönelik eğitim ve yardım çalışmalarıyla’ ve Oxfam İnternational Uluslararası Konfedarasyonu da ‘Başarılı Bağış çalışmaları ve dünya çapındaki insani yardım programları sebebiyle” aldı.

 

Eklemeddin İslamoğlu’nun ödülünü İRSİKA Başkanı Dr. Halil Eren, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’ten, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım kurumunun ödülünü Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu’dan, Prof Dr. Aziz Akgül ödülünü Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba’dan, Menderes Kaymakamlığı SYDV Müdürü Seyhan Erol ödülünü Sosyal Yardımlar Genel Müdür Aziz Yıldırım’dan, Hawa Turay ödülünü Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den, Oxfam İnternational Başkanı Chris Wardle ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin’den ve Mehmet Tekerlek de ödülünü Vali Celalettin Güvenç’ten aldı.

 

Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kendisi göreve başlamadan önce organize edilen ve yardım kuruluşlarını dünyanın çeşitli ülkelerinden bulup buraya getiren herkese teşekkür etti. “Mehmet Amcayı da, Afrika’nın içlerinden, İngiltere’den kardeşlerimizi de getirmişler” diyen Vali Güvenç, bu tablonun kendisini duygulandırdığını, heyecanlandığını söyledi.

 

Vali Celalettin Güvenç, bir coğrafyanın bir medeniyetin uyandığını belirterek, “Dünyanın çok ihtiyacı olan bir medeniyet geriden geliyor. Öğrencisiyle, bilim adamıyla, sanayicisiyle, belediyeleriyle, şehirleriyle, yazarlarıyla ve çizerleriyle topyekûn, hayatın her alanında geliyor. Bu, uyanışın temeli bu garibanlara sahip çıkmamızdır. Bu, batının güçlü olan ayakta kalır anlayışı yerine fakire, fukaraya, ihtiyaç sahibine merhamet edip gözü gibi bakan medeniyetimizin eseridir. Fakirin duasının eseridir ayağa kalkmamız. Onun için hepinizi alkışlıyorum. Bu işlere emek veren dünyanın her bir köşesinde Somali’de, Suudi Arabistan’da, Kerkükte nerede olursa olsun, fakire, güçsüze, mazluma, garibe, öğrenciye sahip çıkan bizim insanımız olan herkesi alkışlıyor  ve bütün Urfalılar adına selamlar sevgiler gönderiyorum “ dedi.

 

Vali Güvenç’in konuşmasının ardından ödül alanlar ve ödül verenler hatıra fotoğrafı çektirdi. Suudi Arabistan ve Umman’dan gelen heyetlerin Vali Güvenç’e hediye takdim ettiği gecenin sonunda Kerkük İlahi Grubu ilahilerini seslendirdi.

 

Bu arada Altın Sofra İyilik Ödülleri Öncesinde Belediye Konferas Salonu Sergi Alanında “Ressamların Fırçasında Urfa” adlı resim sergisi Vali Güvenç ve ödül almaya hak kazanan davetliler tarafından açıldı. Sergiyi gezen Vali Güvenç ve beraberindekiler resimleri inceleyip, eserler hakkında bilgi aldılar.  

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.