banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Almanya’daki Türk Öğrenciler Urfa’ya Hayran Kaldı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret eden Almanyalı Türk Öğrenci heyeti Fakıbaba’ya Şanlıurfa izlenimlerini aktarırken Fakıbaba’dan ise kent hakkında önemli bilgiler aldılar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün öncülüğünde Şanlıurfa’ya geldiklerini belirten Almanyalı Türk Öğrenci Heyeti, Şanlıurfa Belediyesi’nde görevli Turizm Rehberi Serdar Avcı eşliğinde kenti gezdiklerini ve gördükleri mekânları oldukça beğendiklerini söylediler.

Belediye Başkanı Fakıbaba ile makamında uzun süren bir sohbet yapan öğrenciler Almanya’nın Dortmund kentinde yaşadıklarını ancak aslen Türk olduklarını belirterek ilk kez geldikleri Güneydoğu’da gezip gördükleri yerleri çok beğendiklerini söylediler.

Urfa’yı beklentilerinin çok çok üzerinde bulduklarını aktaran öğrenciler, “Biz buraya gelirken bazı önyargılarla geldik ancak gördük ki buralar öyle anlatılanlar gibi değil. Özellikle Göbeklitepe çok ilgimizi çekti. Bence herkes gelip burayı gezsinl. Tavsiye ederiz” dediler.

Almanya’da doğma büyüme Türk asıllı 10 öğrenci ile Urfa’ya geldiklerini belirten Mustafa Tunç, “Başbakanımız Erdoğan’ın isteği ülke dışında yaşayan Türk asıllı ailelerin çocuklarının ülkelerini daha yakından tanıması ve ön yargılarını bir tarafa bırakmasıdır. Gezip gördükleri kentlerin örf, adetlerini, tarihi güzelliklerini gezerek buraların birer fahri elçileri olmaları için bu projeyi yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından yürütülen projenin bölge adına büyük önem arz ettiğini belirten Belediye Başkanı Fakıbaba Almanya’da yaşayan Türk genç kardeşlerimizi kentimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Proje Koordinatörü Mustafa Tunç ziyaret anısına Başkan Fakıbaba’ya Dortmund’u tanıtan bir kitap hediye ederken öğrenciler ise çikolata takdim etti. Fakıbaba ise Proje Koordinatörü Mustafa Tunç’a bir mırra takımı hediye etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.