banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl deniz üssü urfa haber siteleri Bu Kan Akmasın Artık! Halil İbrahim Buluşmaları

Almanya'da 'Efendimizin İzinde' konulu program düzenlendi

Almanya'da İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatı (IGMG) tarafından 'Efendimizin İzinde' konulu bir etkinlik düzenlendi.

Leverkusen'de gerçekleşen programın sunuculuğunu Nurullah Güneşdoğdu yaparken, etkinlik açılışı Abdulkerim İleri ve Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başladı. 

Diktatörler sivil direniş gösteren halklarına kurşun sıktı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır, şunları ifade etti: "Arap Baharı'yla birlikte sivil direniş gösteren halkı, diktatörler kurşun sıkarak bastırdı. Mısır'da halkın iradesine karşı yapılanlar, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı. Her ülkeye demokrasi diyen emperyalist ülkeler, bu cinayet ve katliamlara karşı sadece susmakla kalmamış onlara maddi ve manevi destek de sunmuşlardır."

Suriye'de okulları, hastaneleri bombalayanlara söz yok

"Mevlana'nın ifadesiyle tersine çakılmış nallar" diyen Batır, "Son olarak, Suriye'de tüm dünyanın gözleri önünde en vahşi canavarları dahi şaşırtan katliamlar yaşanıyor. Çoluk çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlının göç etmelerine seyirci kalınmış, hatta bu cürüm sahiplerine destek bile verilmiştir. Medeni dünya şunu konuşuyor; bıçakla boğazlayan, ateşle yakan, terörist çok kötü ve vahşi; ama uçakla sivilleri, hastaneleri, okulları bombalayanlar, sivil insanların evlerini, ocaklarını başlarına yıkanlara söz yok." diye belirtti.

Hz. Muhammed her türlü aşırılıkların karşısındaydı

Daha sonra kürsüye gelen IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ise şunları söyledi: "Efendimiz aleyhissalatu vesselam; şiddetin, dışlamanın ve her türlü aşırılıkların karşısındaydı. Yeryüzünde ıslahçı olmayı ve yeryüzünü imar etmeyi bize tarif ederdi. Müfsid olmayı, bozguncu olmayı değil, yapıcı olmayı tarif ederdi. Aleyhissalatu vesselam insanları düzeltmek,  dönüştürmek, Allah'a nasıl kul olması gerektiğini tarif ederdi. İşte bu bağlamda bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: ben size nafile sadakadan, nafile oruçtan, nafile namazdan daha faziletli bir işi haber vereyim mi? İki kişi arasını düzeltmek nafile oruç, namaz ve sadakadan daha üstündür. Şimdi O'nun izinde buraya gelen bizler,  O'nun ayak izlerini takip eden, O'nun yoluna baş koymuş olan bizler, eğer kendi aramızdaki basit meseleleri; kardeşin başka kardeşiyle aynı camide, dernekte, okulda, cemiyette bir birlerimizi basit hatalar yüzünden af edemiyorsak, mesafe koyuyorsak, O'nun izinden mi gidiyoruz."

Peygamberin izinde adlı programa İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı Köln Bölgesinin Leverkusen Smidt Arena'da düzenlediği programa ilahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu,

Ayrıca düzenlenen programda Mısırlı Kari Dr. Ahmed Naina da Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. (Mehmet Kurt – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.