banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

İslam dininde kumar, içki ve fal oklarının yasaklandığını belirten Ergani Müftüsü Abdulrakip Arslan, “Cenabı Allah ‘Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.’ diye buyuruyor. Bu ayetle kumar, içki ve buna benzer şans oyunlarının yasaklar içerisinde olduğunu ve bunların insanlara hiçbir faydasının olmadığını bize bildiriyor. Cenabı Allah demin okumuş olduğum ayetle bunu yasaklamıştır. Çünkü toplumda içki, kumar şans oyunlarının yaptığı büyük bir tahribat var.” dedi.

“Haram paranın Allah katında değeri yoktur”

Yılbaşına yakın zamanlarda insanların umutlarının çalınarak bir bezirgânlığın başladığını ve birçok kişinin haram parayla ‘iyilik yapacağım’ deyip kendini kandırdığını belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Birçok insan kendini şu şekilde kandırmaktadır; ‘Bunu hayır kurumlarına vereceğim. Şuraya vereceğim, buraya vereceğim.’ Kumardan alınan herhangi bir kuruş hangi hayır kurumuna verilirse verilsin, o paranın Allah katında asla bir değer olmayacaktır.  Dolayısıyla kendimizi kandırmayalım. Bunu hayır kurumuna vereceğim şeklinde bir aldatmacanın içine girmeyelim.”

“Haram paranın kimseye hayrı ve sevabı yoktur”

Cenab-ı Allah’ın büyük bir hikmetle yasakladığı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Arslan, şeytan ve nefsin insana değişik şekillerde yaklaştığını belirterek, “Şans oyunlarının biraz çekiciliği vardır. Bunun da asıl kumardan bir farkı yoktur. Ve bunu kazanan kimseye de bir hayrının olmadığını yakın çevremizden, haberlerden çok rahatlıkla öğrenmekteyiz. Büyük miktarda ikramiye alanlara bir saadet ve huzur getirmediğini çok rahatlıkla görmekteyiz. Okuyoruz ki falanca kişiye piyango çıktı hayatı değişti, çevresi değişti ve aynı noktaya geldi. Büyük bir psikolojik bunalım içerisinde intihar edenler, başka yollara tevessül edenler oluyor. Demek ki bu kumardan kazanılan az ya da çok para, ne kendisine ne başkasına, ne de hayır kurumuna bir hayrı ve sevabı yoktur. Bundan çekinmemiz en iyi yoldur.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber Efendimizin doğduğu bu ayda harama tevessül etmeyelim”

Peygamber Efendimizin viladetinin 1444 yılını idrak ettiğimizi anımsatan Arslan son olarak, “Cenabı Allah göndermiş olduğu elçisi Resul-i Ekrem’le (sav) bize kurtuluş yolunu göstermiştir. Onun görevi iyiliği emredip kötülükten sakındırmaktır. Temiz olan şeyleri onlara helal kılar, habis ve çirkin olan şeyleri de onlara yasaklar. İşte bu şans oyunları, falcılık ve benzeri şeylerin tamamı şeytanın işleri olduğunu ve bunlardan çekinmenin imanın gereği olduğunu unutmayalım. Peygamber Efendimizin viladetini idrak ettiğimiz bu ayda bu işe tevessül etmeyelim ve bundan kaçınalım.” tavsiyesinde bulundu.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.