banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Allahım sen sakinleştir

Kaçan boğanın sahipleri Allahım sen kurbanımızı sakinleştir diye dua etti...Ankaranın Dikmen ilçesinde bir ahırda tutulan boğa kesilmek üzere yere yatırılmak istenirken kasabın elinden kaçtı. Boğanın sahibi ve çevredeki vatandaşlar uzun süre sokaklarda boğayı yakalamaya çalıştı. 

Yardım talebi üzerine polis ve itfaiye ekiplerinin de peşine düştüğü boğa bir süre sonra soluğu Ankara-Eskişehir karayolunda aldı. Trafiği alt üst eden kızgın boğa, önüne çıkan çok sayıda otomobile de zarar verdi.

Bir petrol istasyonunda kıstırılan boğa, peş peşe atılan kementlere sinirlenince uzun süre kovaladığı pompa görevlisini boynuz darbesiyle yere düşürdü.

Petrol istasyonunda bir süre bekleyen boğa çevresinin sarıldığını anlayınca tekrar Ankara-Eskişehir karayoluna çıktı. Bu sırada trafiği kilitleyen boğa, bir otomobilin önünde durdu. Otomobilinden inerek boğaya yaklaşan sürücü de boğanın kafa darbesiyle yere devrildi.

Saatlerce süren kovalamacanın ardından ODTÜnün ormanlık alanına kaçan boğa izini kaybettirerek özgürlüğüne kavuştu. Boğanın sahibi ile itfaiye ve polis ekiplerinin ODTÜ arazisindeki arama çalışmaları sürüyor. Ekipler samanlıkta iğne ararcasına boğanın izini sürmeye çalışıyor.

KURBAN SAKİNLEŞTİRME DUASI


Balıkesirin Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde kesilmek üzereyken ipini koparan dana, kaçmaya başladı. Yol boyunca yaklaşık 10 kilometre ilerleyen dana, Çanakkalenin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine kadar geldi.

Kurban hissedarlarının ve vatandaşların takip ettiği dana, Mıhlı Mahallesi mevkisinde denize girdi. Uzun süre yüzen dana, sandalla takip edildi.

Takip sırasında, kurban hissedarları, Allahım sen kurbanımızı sakinleştir diye dua etti.

Yaklaşık 3 kilometre yüzdükten sonra kıyıya çıkan dana, Altınoluk belediyesine bağlı zabıta ekiplerince üç iğne ile vurularak uyuşturuldu. Kurban sahipleri zorlu bir takibin ardından danalarına kavuştu.

BOĞANIN BAYRAM KAÇAMAĞI


Şanlıurfanın Beykapısı Mahallesinde kesimhaneye götürülürken kaçan boğayı yakalamak isteyen vatandaşlar, yoğun çaba sarf etti.

Mahallenin dar sokaklarında vatandaşlarca kovalanan boğa, bu esnada kapısı açık olan avlulu bir eve girdi. Burada üzerine kapı kapatılarak sıkıştırılan boğa, olay yerine gelen belediye ekiplerince, uyuşturucu iğne ile sakinleştirildi.

Boğa sahibi Mehmet Altun, ellerinden kaçan boğayı yakalamak için kovaladıklarını, bu sırada boğanın bir eve girdiğini belirterek, Sağolsun ev sahibi anlayışlı çıktı, biz de ekiplere haber verdik dedi.

Fatih Sultan Mehmet Parkında da sahibinin elinden kaçan kızgın boğayı yakalamaya çalışan belediye ekipleri, uzun süre uğraştı.

Sıkılan 4 uyuşturucu iğneye aldırış etmeyen kızgın boğa, parktan dışarı çıkarak, mahallenin sokaklarında uzun süre kaçtı. Yaklaşık 1 saat kovalanan boğa, bir apartmanın köşesine sıkıştırılarak, yakalandı.

Veysel Karani Mahallesinde de sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, uzun uğraşlar sonrası etkisiz hale getirildi.

Belediye ekiplerince yakalanan boğalar, sahiplerine teslim edildi.

VANDA DANA ÇUKURA DÜŞTÜ
Vanda kurbanlık olarak alınan ve sahibinin dikkatsizliği sonucu bir anda elinden kaçan dana, Edremit ilçesi Erdemkent TOKİ konutları yolunda Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından açılan iki metre derinliğindeki su dolu çukura düştü.

Çevredeki vatandaşların yardımıyla çukurdan çıkarılmaya çalışılan dana, tüm uğraşlara rağmen çıkarılamayınca durum itfaiye ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen ekipler, Edremit Belediyesine ait iş makinesiyle çukurun yan tarafına yol açtı. Yaklaşık bir saat süren yol açma çalışmasının ardından çukura inen vatandaşlar, danayı, boynuna ip bağlayarak düştüğü çukurdan çıkardı.

MAHALLELİ KURBANLIK İNEK PEŞİNDE


Karasenir Mahallesinde bir vatandaşın satın alarak kesim alanına götürmek istediği kurbanlık inek, kamyonetten indirildiği sırada kaçtı. Sahipleri kovaladıkça ara sokaklara yönelen ineği yakalamak için mahalle sakinleri de seferber oldu.

İneğin kendilerine doğru geldiğini gören vatandaşlar, hayvanı durdurmak istedi. Ellerinde küreklerle hayvanı durdurmakta başarısız olan kadınlar, ineğin ileride bekleyen çocukların üzerine doğru gittiğini görünce büyük panik yaşadı.

Önüne çıkan çocukları da geçen inek, yorgun düşünce yakalandı. Bir mahalle sakininin yavaşça ipini tuttuğu inek, gözü kapatıldıktan sonra kesim alanına götürüldü.

habervaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.