banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Adnan Akgönül, bu yıl 31 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na (KDSS) geçen yıla oranla daha yoğun bir katılım beklediklerini söyledi.

Bu yılki sınava 100 bin civarında kişinin katılım sağlamasını umduklarını söyleyen Akgönül, siyer sınavının Hazreti Peygamber’in (sav) mesajını idrak edebilmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

Sınav gününe bir buçuk aylık gibi bir süre kalmasına rağmen geçen yılki müracaat sayısına ulaştıklarını aktaran Akgönül, “Bu yıl siyer sınavında hedeflediğimiz planlama ne ise biz o hedefi gelen teveccühe göre aşmış bulunmaktayız. Geçen yıl müracaatlarımız 40 bin civarındaydı. Sınav gününe yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kalmasına rağmen geçen yılki sayıyı yakaladık. Bu yıl 100 binleri rahatlıkla bulmayı ümit ediyoruz. Demek ki, halkımız bu işin idrakinde. Bunun hayrını, sevabını iyi anlamış.” dedi.

“Allah’ı tanımanın yolu Peygamber’in mesajını öğrenmekten geçiyor”

Hazreti Muhammed’in (sav) hayatını öğrenen herkesin, onu daha iyi tanımış olacağını dile getiren Akgönül, şunları söyledi:

“Kur’an-ı anlamanın, Allah’ı tanımanın ve cennete gitmenin yolu Peygamber’i (sav) tanımaktan, onun mesajını öğrenmekten geçiyor. Bu anlamda onun hayatını okuyan herkesin hayatında muazzam değişiklikler olacak. Peygamber ile bir gönül beraberliği kuracaklar ve sanki onun huzurundaymış gibi hissedecekler. Peygamber’e yakışan bir ümmet olma liyakatiyle hareket edecekler. Onun arzuladığı, hedeflediği mesajlar doğrultusunda adımlarını atacaklar.”

Bu sınavın, Hazreti Peygamber’in (sav) mesajını daha iyi anlayabilmek için fırsat olduğunu vurgulayan Akgönül, “Henüz fırsat elde, daha sınava epey zaman var. Müracaat yapmayanlar bu süre zarfında müracaatlarını yapabilir, kitabı okuyabilirler. Sınavda verilen ödüller maksat edilmemeli. Elbette, hediyelerin de güzel bir tarafı var fakat burada asıl amaç Peygamber’in hayatını tekrar tekrar okuyup onu idrak etmek, onun örnekliğini hayatımıza model olarak alabilmektir. Peygamber’in (sav) sünnetini, mesajlarını zihnimize ve aklımıza nakşedebilmek için iyi bir fırsattır. Kardeşlerimiz bu fırsatı kaçırmasınlar.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.