banner2
Öne Çıkanlar kayıkhane Haliliye ural başak faruk bayrak

“Allah Allah” Diye Hücum Eden Askerlere Namaz Yasakmış!
TSK içinde namaz kılan askeri ve sivil personelin takip edildiği, uyarıldığı, emir yayınlanarak namaz kılanlar hakkında yasal işlem yapılması istendiği ortaya çıktı.

Eski Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğu yalanlayan bir belge daha ortaya çıktı. Yeni Akitin bugün yayınladığı belgeye göre TSK içinde namaz kılan askeri ve sivil personelin takip edildiği, uyarıldığı, emir yayınlanarak namaz kılanlar hakkında yasal işlem yapılması istendiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ağustos ayında yaş haddinden emekliye ayrılan Başbuğ, görev yaptığı iki yıl boyunca söylediği pek çok söz daha sonra belgelerle yalanlamıştı.

Başbuğ, İrtica ile Mücadele Eylem Planı için kağıt parçası demişti ama sonradan bu belgenin aslı ortaya çıkmıştı. Lav silahlarına boru demiş fakat onların dolu lav silahı olduğu ortaya çıkmıştı. Balyoz darbe planında ortaya çıkan cami bombalama planları için Allah Allah diye hücum emri veriyoruz, hiç asker cami bombalar mı, lanetliyorum. demişti ama o bombalama işlemlerini yapacak askerlerin rütbelerine kadar planladığı ortaya çıkmıştı.

Ve son olarak TSK içinde namaz kılanlar hakkında yasal işlem yapılması istendiği ortaya çıktı. Hem de belgeyle...

İşte Yeni Akitin ortaya çıkardığı o belge:

width=525

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbulda Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezinde Yıllık Değerlendirme Konuşmasında TSKyı din karşıtı göstermek isteyenler var derken, Akitin ortaya çıkardığı belge TSKnın din karşıtlığını belgeledi.

TSK içinde namaz kılan askeri ve sivil personelin takip edildiği, uyarıldığı, emir yayınlanarak namaz kılanlar hakkında yasal işlem yapılması istendiği ortaya çıktı. Akitin ulaştığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Elektro-Optik Sistemler Bakım Merkezi Müdürü Yüksek Mühendis Albay İlhami Güler imzalı, LOJ: 2050-1-01/İSTH. ve GÜV. KS. 151 sayılı personelin uyarılması konulu gizli emir belgesinde namaz kılan askeri ve sivil personelin uyarıldığı görülüyor. Yüksek Mühendis Albay Güler imzasıyla yayınlanan emirde personelden açıkça namaz kılmaması, kılanlar hakkında da yasal işlem yapılması isteniyor.

İŞTE O ŞOK EMİR

15 Şubat 2001 tarihli emrin K-1033 Mal Saymanlığı, Kalite Güvenlik Müdürlüğü, Des Grup Komutanlığına iletildiği görülüyor. Namaz kılan personellerin bazı değerleri suiistimal ettiği iddia edilen emir belgesinde, Mesai saatleri içerisinde ve istirahat saatlerinde bazı askeri ve sivil personelin açık veya gizli namaz kılarak, uymak zorunda olduğumuz bazı değerleri suistimal ettiklerini tespit ettim. Bu personellerin, bu tür davranışlarını devam ettirmeleri halinde haklarında yasal işlem yapılacağının, personele tebliğ edilerek, aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim deniliyor.

İLKER BAŞBUĞU YALANLAYAN BELGE

Eski Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğun, Askerlere, Allah Allah diye hücum emri veriyoruz diyerek, Balyoz Darbe Planındaki cami bombalama eylem planı haberlerine sert çıkması, Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ordudan atılan askerlerin tepkisine neden olmuştu. YAŞ mağdurları, Biz Allah dediğimiz için ordudan atıldık. İlker paşa kimi kandırıyor diye cevap verirken, Akitin ortaya çıkardığı son belge YAŞ mağdurlarını haklı çıkarırken İlker Başbuğu bir defa daha yalanladı.

Hakzöz haber

Haksoz haksöz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.