banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Ali Dede Hayratından faydalandılar VİDEO

Karaköprü Belediyesi Hizmet Binası bahçesinde gerçekleşen programa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Yücetepe ve Mustafa Aydın, Karaköprü İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa ev sahipliği yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi programa aileleri ile gelen misafirleri kapıda tek tek karşıladı.

Program ilk olarak Gurup Dergâh’ın mevlit okumasıyla başlayan programda Semazen eşliğinde ilahiler okundu. Programa katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Milletvekilleri Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Kasım Gülpınar, Emin Önen ve Dr. Abdülkerim Gök birer telgraf gönderdiler.

Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi; Ali Dede Anadolu’da yaşamış birçok düşünürün, şairin, peygamberin ve önemli şahsiyetlerin Karaköprü’deki bir temsilidir. Hepinizden Allah razı olsun çocuklarınızla, ailenizle birlikte bu hayrata geliyorsunuz burada aslında bizler kardeşliği pekiştiriyoruz. Aslında bizler birlik ve beraberliği pekiştiriyoruz. Dünyada Ortadoğu coğrafyasında, İslam Coğrafyasında günümüzde huzur ve barışı bulmak hepinizce malum pekte kolay görülmüyor. Bizlerde Ali Dede’nin geçmişte bizlere miras bıraktığı barışı, huzuru, dostluğu, bereketi bu coğrafyalara yaymak ve yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Karaköprü İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu; “Ali Dede bizlere bu kutsal vatanda beraberce yaşamanın ne kadar değerli olduğunu bizlere gösteriyor,  İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun” dedi.

AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı; “İnancımız bizlere fakire, fukaraya, muhtaca her zaman yardım etmeyi emreder, Ali Dede’de bizlere bu şekilde yardımlaşmamızı bu yolda gitmemizi gösterir, bizlerde bu yolda yürümemiz lazım” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan; “Karaköprü Belediyesine bizlere bu güzel günü yaşattıkları için öncelikle teşekkür ederim, değerli hemşerilerimiz şuan yaşadığımız coğrafyada çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Ama Allaha çok şükür Şanlıurfa’mız bu tür programlarla maneviyatla beslenerek şehrimizde birlik ve beraberlikle Kürt, Arap, Türk gözetmeksizin hep birlikte huzur ve kardeşlik içersinde yaşamaktayız” dedi.

Daha sonra geleneksel olan yemek ikramı için kazanların başına geçen Milletvekili Özcan, Başkan Çiftçi, Kaymakam Kutlu ve protokol üyeleri ilk kepçeyi vurarak ikramı başlattılar. Yaklaşık 5 bin kişiye sunulan etli Kuru fasulye ve etli pirinç pilavı ikram için 800 kğ pirinç, 850 kğ fasulye,800 kğ et ve 7.000 adet ekmek hazırlandı.

ŞEYH ALİ DEDE KİMDİR:

Şeyh Ali Dede 1600’lü yıllarda Şanlıurfa’ya gelir, Karaköprü’de yaşar. Sultan IV. Mehmet Han 30 Kasım 1651 tarihli bir beraat ile Ali Dede’ye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar. Hayır sahibi zat senenin belli günlerinde beldede yaşayan ve gelen misafirlere hayrat yapar. Beraatle kendisine verilen Karaköprü’nün kullanımına karşılık her yıl hayratın yapılmasını vasiyet eden zatdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.