banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Candeias Sacha Boey

Algı operasyonlarıyla Müslümanlar hedef gösteriliyor

 Kobani'de IŞİD ile YPG arasından yaşanan çatışmaların ardından Müslümanlar aleyhine yürütülen kirli algı operasyonları devam ediyor.

Özellikle basın ve sosyal medya üzerinden yürütülen bu algıyla Müslümanlar potansiyel suçlu durumuna düşürülüyor. Oluşturulan bu kirli algıyla toplumun kutuplaştırılıp çatıştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Şanlıurfa Eğitimciler Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, halkın gizli bir el tarafından ortaya konulan bu oyuna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Terörün amacı kargaşa çıkartıp insanlara korku salarak gündemde kalmak olduğunu söyleyen Öztürk, “Kobani’deki çatışmalarla başlayan ve Suruç’ ta 32 insanımızın katledilmesiyle birlikte normal kendi halinde olan insanlar bile sırf sakallı oldukları için DAEŞ’li olarak lanse edilmeye başlandı. Yani bilinçli bir şekilde peygamberin sünneti olan sakal, insanları katleden bir örgütün simgesi haline getirildi. Özellikle Suruç’taki patlamadan sonra bu daha çok hissedilmeye başlandı. İnsanlar artık sakallı insanlara ters ters bakar duruma geldi.” diye konuştu.

Müslüman ve sakallı insanların oluşturulan bu algıyla bölgede hedef haline getirildiğini belirten Öztürk, bunun, bölge halkını birbirine kırdırmaya çalışan gizli elin sahneye koyduğu yeni bir oyun olduğunu ifade etti. Sosyal medya üzerinden topluma korku pompalanıyor Özellikle sosyal medya üzerinden topluma korku verilmeye çalışıldığını ifade eden Öztürk, şöyle devam etti: “Son günlerde sakallı veya çarşaflı herhangi bir grubun fotoğraf çekip ‘ISİD’liler şurada görüldü’ veya mit tarafından duyuru yapılmış gibi bazı araç plakaları verilerek ‘bomba yüklü kamyon bilmem nerelere eylem düzenleyecek’ diye sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlar yapılıp duruyor. Bir kere DAEŞ’in canlı bombaları grup halinde, sakallı veya çarşaflı gezeceğini sanmıyorum. Hatta çoğu canlı bomba eylemcisi dikkat çekmemek için sakalını kesiyor. Bunu son Suruç saldırısında basında paylaşılan fotoğraflarda gördük. Saldırıyı yapan kişi sakalsızdı.” Halk oynan bu oyunlara karşı dikkatli olmalı Herkesi oynanan bu oyunlara karşı dikkatli olmaya çağıran Öztürk, “Bölge halkının birbirine düşmesini, kin beslemesini, çatışmasını isteyenler var. Bunlar masum insanların ölümüne yol açabilecek olayların çıkmasını istiyorlar. Herkes burada iyi düşünmek zorundadır. Bizim dedelerimiz, babalarımız hatta birçok akrabamız sakallıydı ama IŞİD’li değildi. Daha dikkatli olalım bu fitne tohumunu aramıza serpmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.