banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Albayrak: Maksadımı aştım özür dilerim

Reyhanlı'da yaşanan olaylar nedeniyle önce Reyhanlılar'ın Suriyelilerin kafasını taşla ezdiğini iddia eden, daha sonra da bu olayları gerçekleştirenlerin bozkurt işareti yaptığını öne süren gazeteci Hakan Albayrak özür diledi.

Albayrak'ın açıklamaları bir sitede yer aldı.

İşte Albayrak'ın o yazısı:

"Televizyonda "Bütün Reyhanlı halkını suçlayamayız ama orada Suriyeli mültecilere saldıranlara gereken tepki gösterilmezse bütün Reyhanlı zan altında kalır" dedim, gazetede "Elbette ki Suriyeli mültecilere karşı işlenen suçlardan bütün Reyhanlı ahalisi sorumlu değildir. Fakat o suçları alkışlayanlar, yüksek sesle telin etmeye yanaşmayanlar yüzünden, Baas ve Neo-Nazi çetelerinin dümen suyunda giden bir Reyhanlı görüntüsü var maalesef" diye yazdım. Bunu "Hakan Albayrak bütün Reyhanlı halkını katil ilan etti" diye çevirdiler. Şimdi de, Reyhanlı'da Suriyeli mülteciler aleyhindeki gösterilerde bazı kimselerin Bozkurt işareti yaptığına ilişkin sözlerimi " MHP 'liler cinayet işledi" diye çeviriyorlar.

ASLA ÖYLE BİR İDDİAM YOK

Asla öyle bir iddiam yok ve olamaz. En az bir Suriye linin linç edildiğini -bir doktorun gayri resmi beyanına istinaden- iddia ettim, fakat o linçin nerede ve tam olarak kimler tarafından gerçekleştirildiğine dair bir şey söylemedim. Söylemem mümkün de değil, çünkü bilmiyorum.

MAKSADIMI AŞTI

Gerek televizyondaki konuşmalarımda ve gerekse gazetedeki yazımda maksadını aşan ifadeler oldu, evet. Bunlar için Reyhanlı halkından, MHP camiasından ve bütün Türkiye'den özür dilerim. "Esed rejiminin cinayetlerini konuşacağımız yerde neler konuşuyoruz?" diyerek giriştiğim bir işte ben de hedefin saptırılmasına katkıda bulundum maalesef.
Tek tesellim, konuşmalarımın ve yazımın Reyhanlı'da Suriyeli mültecilere yönelik yeni saldırıların gerçekleşmesini önlemeye katkıda bulunduğu ihtimali.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.