banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

AKTİF-SEN BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI KINADI

AKTİF-SEN Şanlıurfa Şubesi Başkanı Veysel Öncel, ilimizde Açık öğretim Sınavlarında başörtüsünden dolayı  göreve alınmayan öğretmenin mağduriyeti karşısında bir basın açıklaması yaptı:

AKTİF-SEN Şanlıurfa Şube Başkanı Veysel Öncel, “Toplumun vazgeçilmez kıymetlerinden olan kadınlarımız ve kızlarımız için eziyet haline gelen yasakların kaldırılması için hep feryad ettik. Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin engellenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir gücün, otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi gerektiğini ve içtimai hayatın dışına itilen başörtülü kadınlarımıza özgürlük gelmesi gerektiğini her yerde dile getirdik, dile getirmeye devam edeceğiz.

Artık her alanda önderlik yapmaya çalışan bir ülkede köhnemiş zihniyetlerin yer alması utanç vericidir. Bu hafta ilimiz Şanlıurfa Merkez Kız Anadolu Lisesinde Açık öğretim Fakültesi Sınavında bir öğretmen arkadaşımız, inancı gereği başındaki örtüden dolayı sınavdaki görevine alınmamıştır
Bizler inanç özgürlüğünden yanayız. Kişilerin sınıflara ayrılması, kategorize edilmesi, dışlanması çağdışı bir davranıştır. Bu davranış karşısında Aktif-Sen olarak her zaman dik duracağımızı, bütün vatandaşlarımızın meşru haklarının iade edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek isterim.

Bugün özgürlükleri kısıtlamaya çalışan elleri ve zihniyetleri kınıyoruz.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.