banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Aksaray'da Kerbela etkinliği düzenlenecek

Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (AKSA-DER)  tarafından, 23 Ekim Cuma günü Yatsı namazının ardından saat 20.00’da Aksaray Belediye tiyatro salonunda “Direnişin Simgesi Kerbela” adıyla bir etkinlik düzenlenecek.

Konuşmacı olarak İlahiyatçı Nezir Tunç’un katılacağı etkinlikte,  Grup İhya sanatçılarının, Kerbela Şehitleri ve Hazreti Hüseyin’i anlatan ezgi ve ilahileri seslendireceği, programın sonunda da aşure ikramı da yapılacağı bildirildi.

“Direnişin Simgesi Kerbela” etkinliğine tüm Aksaray halkını davet eden AKSA-DER başkanı Mustafa Bilgiç, “Bu gün tüm coğrafyamız baştanbaşa Kerbela’yı an be an yaşamaktadır. Tarihten ibret almadığımız için, tekerrür etmekte ve her gün yeni Kerbela’lar yaşamaya devam etmekteyiz. Kerbela faciası ve katliamındaki rolleri, konumları ve profilleri iyi bilmemiz gerekir. Kerbela programını bu amaçla düzenliyoruz ki gençliğimiz, halkımız bu zamanın Yezit’lerini iyi tanısın, oyunlarına alet olmasın.” dedi.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.