banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Akpınarlılar; Okumak istiyoruz
Mahallede okul olmadığından dolayı çocuklar için bir çok dezavantaj ortaya çıktığını vurgulayan Akpınar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ay; “ Küçücük çocukları sabahın ilk ışıklarında uykusuz ve kahvaltı yapmadan göndermek zorunda kalıyor. Güzergâhın Mardin yolu E 90 karayolunda olması her gün kaza riskini artırmaktadır. Bu durum hem öğrencilerimizin hem de velilerimiz ciddi bir endişeye neden olmaktadır. Kız çocukların okuma yazma oranın düşük olmasına hata hiç okula tanışmayan kızlarımız olmasına neden olmaktadır. Bu durumda mahallemizin ister istemez eğitim kalitesi düşmesine neden olmaktadır. Okulun bizim mahallemizden uzak kalması, veli öğretmen iletişimi olmadığından dolayı, öğrenciler yeterince eğitimden verimlilik alamıyor. Öğrencilerimize okul öncesi eğitimin verilmemesinden dolayıdır ki, okula başlayan öğrenciler okula başladığında sonra Türkçeyi doğru dürüst ancak 4 veya 5 sene öğrenebiliyorlar. Mahallemizde bulunan öğrencilerin eğitim kalitesi çok düşük olduğundan İlköğretimi bitiren öğrencilerimiz liseye gittiklerinde 1 sınıfta başarısız olup okulu bırakarak işsizler grubuna yâda il dışı tarım işçisi olarak çalışmaktadır. Mahallede zengin olanlar kendi imkânlarıyla çocuklarını merkez okullarına göndermektedir. Mahallemizin % 90 fakir ailelerden oluşmaktadır büyük çoğunluğu tarım işçisi. Yıllarca bitmeyen tek sorunumuz olan okulun bir an önce eğitime kazanılması.

Mahallemizde bir okulun olması demek o mahallenin eğitim kalitesinin yüksek olması demektir. Gerek sosyal gerekse kültürel değerlerin artması demektir. Başta kız çocuklarımız olmak üzere Gençlerimizin topluma kazanılmasını gelecekte vatanına milletine yararlı bireyler olması temennisindeyiz” dedi. 
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.