banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye Beyaz TV ural

Akkuş ve Çal Aileleri Barıştı

Bir konuk evinde düzenlenen barış törenine Akkuş ailesi ve  Çal ailelerinin barış yemeğine; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa sebze meyve komisyoncuları derneği Başkanı Faruk Akbaş, Muhtarlar Dernek Başkanı Halil Haktankaçmaz,  ve her iki aile mensupları katıldılar.

Törende konuşan Başkan Güvenç, Şanlıurfa'nın barış anlamında her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Barış yemeklerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Güvenç şunları kaydetti;

" Urfamızın, ailelerimizin barışlarla güzelliklerle anılmasını sağlamamız gerekiyor. Büyüklerimiz bize böyle bir miras bıraktı. Biz de çocuklarımıza daha barış içerisinde bir Urfa bırakacağız. Kan davası bırakmayacağız. Vebalinin farkında olacağız. Hamd olsun o şuurda her geçen gün gelişiyor. Artık yirmi yıllık, otuz yıllık kan davalarını tatlıya bağlamıyoruz. On aylık, on iki aylık kan davalarını hatta kan davası da denmez ihtilafları barışla neticelendiriyoruz. Aile büyüklerinden Allah razı olsun diyorum."

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi. Akabinde dua edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.