banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Akit TV'ye Atatürk'e hakaretten suç duyurusu

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hare Arabacı Özdemir, Akit TV’nin "Zulüm 1938 yılında son buldu'' şeklinde medyaya yansıyan alt yazısının Atatürk’e hakaret olduğunu ileri sürerek Baro adına suç duyurusunda bulundu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesi hakkında açıklama yapan Avukat Özdemir, Akit TV’deki yayında geçen, “Resmiyette öyle kabul edilen kurucu Cumhurbaşkanı, zulüm 10 Kasım 1938’de son buldu, İngilizlerin dahi yapamadığını yapmış ve bunda başarılı olmuştur. 1000 yıllık tarihimiz O’nun sayesinde bir gecede yok olup gitmiştir. Bunu Moğollar bile başaramazdı. Müslüman kıyafetlerini ortadan kaldırmak, Fransızların Maraş’ta yaptığı gibi peçeye el uzatmak olmazdı. Karşına bir Sütçü İmam dikilirdi. O yüzden bunu kıyafet devrimi ile yaptı. Bunu Anadolu’yu işgal eden Fransız dahi yapamazdı. Getirdiği demokrasi Amerika’nın Irak’a getirdiğinden daha tesirliydi. İnananlara yapılan her zulüm onun adına, onun kutsiyeti namına yapılacaktı. Ve şimdi bizler böylesi bir durumda ne diyelim ki? Rahmetle anamıyoruz seni paşam, anamıyoruz!…” şeklindeki ifadelerin Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret niteliği taşıdığını ileri sürdü.

Akit TV’nin bu beyanlarının 5816 sayılı Kanun uyarınca suç olduğunu savunan Özdemir,  Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdığını söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.