banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayı aydınlatıldı

Bursa’da kendini polis diye tanıtıp 2 ayrı  olayda farklı kişilerden 170 bin TL dolandıran bir kişi jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgilere göre kendisini telefonda polis olarak tanıtan bir erkek şahıs tarafından Bursa Aksungur Mahallesinde ikamet eden K.A.A. isimli şahıs aranarak, terör örgütü tarafından kimliğinin kopyalanarak adına banka hesabı açıldığını söyledi.

Dolandırıcı şahıs, telefonda hesabın kapatılması amacıyla bir polis memurunun görevlendirildiğini, evdeki tüm ziynet eşyaları ve parayı köy kahvesine getirerek polise teslim etmesini istedi.

Ancak daha sonra fikir değiştirerek malzemeleri evden alacaklarını, alınan malzemeleri  de daha sonra jandarmadan teslim alabileceklerini söyleyen dolandırıcı, toplam değeri 8 bin 500 TL. olduğu değerlendirilen ziynet eşyası ve parayı alarak köyden ayrıldı.

Yine bir başka olayda ise  Gündoğdu mahallesinde ikamet eden F.B. isimli şahsı telefonla arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtan dolandırıcı, kendilerine rahatsızlık veren şahıstan korumak amacıyla bir polis memurunun görevlendirildiğini, eve gelen şahsa tüm ziynet eşyaları ve parayı vermesini söyledi.

Aynı zamanda mağdur ile yapılan bu telefon görüşmesi devam ederken, telekonferans sistemiyle karşı taraftan eşinin konuşması da kendisine dinletilmek suretiyle mağdur inandırıldı. Mağdur eve gelen şahsa toplam değeri 40 bin  TL. olduğu değerlendirilen ziynet eşyası ve parayı teslim ettikten sonra, şüphelinin evden ayrıldığı yönünde Bursa İl Jandarma Komutanlığına gelen ihbar üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ile Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince soruşturma başlatıldı.

Dün saat 11.30 sıralarında aynı köyden aynı yöntemle Gündoğdu Mahallesinde ikamet eden G.A. isimli şahsı dolandıran M.Ç. isimli şahıs, ziynet eşyaları ve nakit paraları mahalle meydanında teslim almak üzereyken suçüstü yakalandı.

Meydana gelen 2 nitelikli dolandırıcılık ve 2 dolandırıcılık olaylarında, toplam değeri 170 bin TL. para ve ziynet eşyasını dolandırmak suçlarından şüpheli M.Ç.’nin adli makamlara sevk edilmek üzere göz altına alındığı, olayla ilgili tahkikat ve soruşturma işlemlerine devam edildiği bildirildi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.