banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ilçe

Akdoğan Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bugünkü programına Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret ederek başladı. İl Jandarma Komutanı Akbay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, Vali Küçük tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Akdoğan’a Şanlıurfa ile ilgili brifing verildi.

Akdoğan, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin güvenç’i makamında ziyaret etmek üzere Valilikten ayrıldı.

 Valilik ziyaretinden sonra Adoğan'ın 2. surağı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç tarafından karşılanan Yalçın Akdoğan'a burada da birifing verildi.

Akdoğan burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Toplumun kabul etmeyeceği herhangi bir adımı atmayacaklarını söyledi.

Kendilerine Rotayı milletin çizdiğini söyleyen Yalçın Akdoğan; "Süreci de milletimizin rızasına uygun bir şekilde nihai sonuca ulaştırmak için yürütüyoruz. Başbakanımızın dediği gibi 'olumlu bir noktaya ulaşmış durumdayız'. Şu anda usul ve yöntemde varılan mutabakatla muhteva üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu süreç akşamdan sabaha çözülecek bir sorun değil. Bugüne kadar çok çaba gösterdik, demokrasi paketleri geçirdik, büyük yatırımlar yaptık. Bundan sonra nihai çözüme ulaşmak gerekiyor. Bu yeni süreçte iki parametreyi çok önemsiyoruz. Birincisi kamu düzeni ve güvenliği, ikincisi de bölgedeki bütün aktör, vakıf, dernek, parti, sivil toplum kuruluşları yani söyleyeceği sözü olan herkesin sürecin paydaş ve muhatabı olmasıdır." dedi.

Ziyaret dolayısıyla Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a teşekkürlerini ileten Güvenç; "Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan Belediyemizi ziyarette bulundular... Ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Akdoğan’ın, bugün sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle barış süreci konusunda bir toplantı yapacağı da öğrenildi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.