banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Akçakale'de Mahkumların Eğitim Hakkı Engelleniyor

Akçakale Açık Cezaevi’nde kalan ve üniversite okuyan hiçbir mahkûm, yaklaşık bir yıldır üniversitesine devam edemiyor. Gerekçe ise güvenlik. Eğitimin temel bir hak olduğunu, bu hakkın ellerinden çeşitli bahanelerle alınmasının doğru olmadığını ve bu duruma aileleri aracılığıyla tepkili olduklarını belirten mahkûmlar, “Adalet Bakanlığı Eğitim Biriminden sorumlu kişi müdürün akrabası. Akrabalık ilişkilerini kullanan cezaevi müdürü, eğitim biriminden isteği doğrultusunda bir karar çıkmasını sağladı ve topu bakanlığa attı. Güvenliğin bahane edilerek eğitim hakkımızın elimizden alınmasını doğru bulmuyoruz.” Dediler.

Konu ile ilgili konuştuğumuz bir mahkûmsa; “Bu tamamen kılıfına uydurulmuş, mahkûmlara yönelik bir komplodur. Güvenlik bahane edilmiştir. Müdürün eğitimi angarya görmesi ve kendisine ek iş çıkartacak olan bu duruma sıcak bakmamasından dolayı akrabalık ilişkileri devreye konulmuş ve bakanlığın üst düzey bürokratları bu işe alet edilmiştir. Ama bu işin peşini bırakmayacağız. Bakanlık ve müdür hakkında hukuki tüm girişimlerde bulunacağız.” İddiasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.